Valoarea tichetului de masă urcă la 9 lei din martie

de:
22 feb. 2011
0 Afișari
Valoarea tichetului de masă urcă la 9 lei din martie

Astfel, salariaţii care primesc tichete de masă ar putea obţine cel mult 6 lei în plus la leafă, începând de luna viitoare, dacă ţinem cont de faptul că într-o lună sunt cel mult 22 de zile lucrătoare.

Multe firme au renunţat însă să mai acorde tichete de masă angajaţilor în condiţiile în care Guvernul a aprobat ca, începând cu luna iunie 2010, bonurile de masă să fie impozitate cu 16%. Anterior acestei date, tichetele de masă erau deductibile fiscal.

Impozitul de 16 procente este suportat de către angajat, dar societatea angajatoare are obligaţia să calculeze, să reţină şi să plătească taxa către bugetul de stat.

Majorarea de 3,21%, de la 8,72 la 9 lei pentru bonurile de masă, este insuficentă dacă ţinem cont de faptul că, în ultimul an, principalele produse alimentare s-au scumpit în medie cu 6 procente.

Tot de la jumătatea anului trecut, tichetele de vacanţă, cele cadou şi de creşă au intrat sub acelaşi regim fiscal cu tichetele de masă, fiind impozitate cu 16%. În egală măsură, dobânzile bancare, indiferent de tipul de cont, veniturile din piaţa de capital, din operaţiuni pe piaţa monetară sau valutară au fost taxate de stat cu 16 procente.

Cookies