Valoarea tichetelor de masă, majorată la 13 lei. PROIECT

de:
24 mart. 2016
0 Afișari
Valoarea tichetelor de masă, majorată la 13 lei. PROIECT

Tichetul de masă acordat angajaţilor, care în prezent valorează 9,41 lei, ar putea ajunge la valoarea de 13 lei, potrivit unui proiect de lege depus la Senat şi semnat de parlamentari de la toate formaţiunile politice, scrie news.ro. 

Ultima oară, valoarea tichetelor de masă a fost majorată în mai 2015, de la 9,35 la 9,41 de lei. Creșterea nesemnificativă, de doar 6 bani, a fost prima apreciere valorică din ultimii trei ani.

In urma unor modificari legislative recente, angajatorii au posibilitatea de a acorda tichete de masa atat pe suport hartie, cat si pe suport electronic.

„Angajatorul are libertatea de a decide daca acorda tichete de masa si sub ce forma, in urma consultarii cu salariatii, prin organizatiile sindicale legal constituite sau prin reprezentantii salariatilor, dupa caz”, scrie in Legea nr. 142/1998.

Tichetele de masa pe suport hartie sunt distribuite lunar, in ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare. Fiecare salariat poate primi un numar de tichete corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea. In acelasi timp, valoarea tichetelor de masa electronice este transferata lunar, tot in ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare, corespunzator numarului de zile lucratoare ale lunii pentru care se face transferul.

„Salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate. Tichetele de masa pe suport hartie si pe suport electronic pot fi utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare”, prevede actul normativ. Cei care folosesc mai multe tichete decat au voie risca sa fie amendati cu sume cuprinse intre 20 si 50 de lei.

 

 

Cookies