Valeriu Zgonea a cheltuit 35.000 euro din bani publici, pentru patru vizite în străinătate

de:
25 mai 2015
0 Afișari
Valeriu Zgonea a cheltuit 35.000 euro din bani publici, pentru patru vizite în străinătate

Şeful deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a arătat deranjat de frecvenţa cu care colegii săi părăsesc graniţele ţării pentru diverse misiuni parlamentare şi a cerut o anchetă la nivelul Camerei privind fondurile alocate pentru fiecare deplasare externă în parte.

„Dragi colegi, am avut neplăcuta surpriză să văd că lumea este supărată că nu se deplasează – atunci când vrea unul, să fie trei. Eu am atras atenţia Comitetului liderilor că daţi aprobări pe bandă rulantă şi că banii se termină. Au fost la AP NATO, la APCE, la AP OSCE; s-au dus la toate comisiile, subcomisiile, întâlnirile. De săptămâna viitoare vom bloca deplasările externe. Domnule secretar general, eu vă rog mult să faceţi o prezentare, o analiză împreună cu departamentul şi să îmi daţi un document săptămâna viitoare cu modul în care au fost cheltuite aceste sume – pe fiecare adunare parlamentară“, a tunat Zgonea, într-una din şedinţele conducerii Camerei Deputaţilor.

La o analiză a deplăsărilor în străinătate reiese că preşedintele Camerei Deputaţilor deschide lista celor mai plimbăreţi deputaţi, aşa cum a observat şi liberalul Tinel Gheorghe. „Eu spun să facem o analiză foarte serioasă în ceea ce priveşte deplasările. Dacă nu mă înşel, cele mai multe deplasări le-aţi avut dumneavoastră“, a replicat Tinel Gheorghe.

Chiar înainte să vadă rezultatul analizei cerute, Zgonea a respins, din start, că ar putea fi el cel mai umblăreţ din Camera Deputaţilor. „Cele mai multe deplasări le-a avut APCE, să ştiţi. Veţi vedea că nu le-am avut eu. Cele mai mari cheltuieli sunt la APCE. Deci, cred că este bine să faceţi această analiză, ca să vadă lumea cine a avut cele mai multe deplasări şi cele mai mari cheltuieli“, a replicat Zgonea.

În primele trei luni, singura deplasare a delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), din care au făcut parte Ionuţ Stroe şi Cezar Preda, a fost în Franţa, la lucrările Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei şi la prima reuniune a Alianţei Parlamentare împotriva urii ale APCE şi a costat Camera Deputaţilor 12.597 lei, aşa cum reiese din datele publicate pe siteul oficial al Camerei Inferioare, cdep.ro.

În aceeaşi perioadă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a efectuat patru vizite externe, două dintre ele fiind chiar dincolo de graniţele Europei, mai exact în Canada şi Israel.Cele patru deplăsări au costat Camera Deputaţilor 35.000 de euro. Proaspăt întors din vacanţa de sărbători, Valeriu Zgonea şi-a început activitatea cu o vizită de trei zile la Praga, unde a participat la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Memoriale a Holocaustului şi pentru marcarea celei de-a 70-a aniversări a victoriei asupra nazismului. Camera Deputaţilor a cheltuit 26.152 de lei cu plimbarea de ianuarie a lui Valeriu Zgonea în Cehia.

Sursa: adevarul.ro

Cookies