ESENTIALHUFFLIBERTATEAȘTIRI

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni”

În această dimineață, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a făcut prima doză a vaccinului COVID, în centrul de vaccinare amenajat în policlinica Spitalului Militar Central din Capitală.

După ce i s-a administrat vaccinul împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță a respectat procedurile și a așteptat 15 minute într-un salon medical, sub stricta supraveghere a medicilor, pentru a vedea dacă dezvoltă reacții alergice la ser, potrivit Digi24.

Declarația lui Valeriu Gheorghiță

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical – apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, după ce s-a vaccinat.

„Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate. E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță, conform Digi24.

Scepticismul românilor față de vaccinul împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiță a făcut o declarație și despre românii care sunt sceptici în legătură cu vaccinul împotriva coronavirusului: „Sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţaraDoar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală”.

Câte persoane au fost imunizate

Luni, 11.912 persoane le-a fost adiminstrat serul împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de Pfizer și BioNTech, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit Digi24.

25.508 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 până în prezent, în condițiile în care până duminică, 3 ianuarie, fuseseră vaccinate aproximativ 13.200 de persoane.

În ceea ce privește reacțiile adverse la vaccin, doar 47 de cadre medicale au avut reacții adverse minore în urma administrării serului.

Sursă foto: Facebook/ RO Vaccinare


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button