Valeriu Gheorghiță: „Rata de vaccinare în București a ajuns la 23%”

20 apr. 2021
116 Afișari
Valeriu Gheorghiță: „Rata de vaccinare în București a ajuns la 23%”

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins marți 23% în Capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, spune că este vorba despre o statistică realizată chiar marți, potrivit căreia rata de vaccinare din Capitală a atins 23%.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate”

„Pot să vă spun că vorbim de 23% în municipiul Bucureşti. Este o evaluare pe care am făcut-o chiar în cursul zilei de astăzi. Pe măsură ce ritmul de vaccinare observăm că este în creştere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate şi astfel să avem deja judeţe în care să pute atinge mai repede pragul de imunizare colectivă şi astfel de demersuri particulare, cum se întâmplă la Timiş, să poată fi menţinute şi în alte judeţe unde există posibilitatea aceasta de organizare, unde avem resursă umană suficientă şi disponibilă, tocmai pentru a facilita cât mai rapid accesul la vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a adăugat și faptul că vaccinurile sunt eficiente în proporție de peste 90% și la șase luni după imunizare și că se anticipează „o durată mult mai mare de protecție”.

50% din populație dorește să se vaccineze, potrivit lui Valeriu Gheorghiță

Întrebat dacă există estimări privind procentul populației care dorește să se imunizeze, Valeriu Gheorghiță a răspuns că studiile și datele actuale indică faptul că în jur de jumătate dintre români doresc să se imunizeze.

„Studiile şi datele actuale arată o estimare de circa 50%, desigur, care sunt decişi să facă acest lucru. Mai este un procent important de persoane care încă nu s-au decis, nu au luat o decizie, dar ceea ce ne arată în continuare aceleaşi date, mai mult de jumătate dintre cei nehotărâţi şi-ar schimba această opţiune dacă ar avea acces la mai multe informaţii care să fie convingătoare în ceea ce priveşte, evident, optarea pentru vaccinare”, a subliniat Gheorghiță.

Vaccinarea în companii ar putea să înceapă de săptămâna viitoare, potrivit lui Valeriu Gheorghiță

„Demersul acesta să ştiţi că este diferit de la o unitate economică privată la alta, nu trebuie să înceapă toată lumea în acelaşi timp. Este important să existe un cadru în care se organizează aceste activităţi, aşa încât fiecare companie… Chiar astăzi, în cursul întâlnirii, o mare parte dintre unităţi erau în stadii avansate de pregătire, adică ar putea să înceapă de săptămâna viitoare, alţii au nevoie de o durată mai mare de timp până se organizează, însă ce pot să vă spun este că avem deja o instrucţiune în acest sens, s-a transmis, am discutat cu colegii din Direcţiile de Sănătate Publică, cu operatorii economici, ştiu ce au de făcut, însă fiecare îşi va organiza activitatea aşa cum îi permit condiţiile locale şi logistice încât să aibă acces mai repede la vaccinare”, a explicat, în încheiere, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Cookies