Valeriu Gheorghiță: Este posibil ca luna viitoare să se acorde autorizarea pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani din partea EMA

14 mai 2021
109 Afișari
Valeriu Gheorghiță: Este posibil ca luna viitoare să se acorde autorizarea pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani din partea EMA

Medicul militar, col dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel național, a declarat vineri la Târgu-Mureș că există posibilitatea ca Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde luna viitoare autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârste sub 16 ani. Gheorghiță s-a declarat optimist și în privința campaniei de vaccinare - acesta considerând „realist” pragul de 7 milioane de persoane imunizate până la finalul anului

Valeriu Gheorghiță a anunțat că este posibil ca vaccinarea copiilor sub 16 ani să înceapă chiar de luna viitoare, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului va oferi avizul pentru acest lucru. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat și faptul că țara noastră are destule doze disponibile pentru vaccinarea copiilor, și că infrastructura și logistica de care dispune țara noastră permit vaccinarea imediată și fără dificultăți.

„Este important să avem autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Posibil ca în următoarea lună să se acorde această autorizare, moment de la care avem deja suficiente doze şi putem începe fără întârziere acest proces de vaccinare folosind logistica actuală, organizarea actuală. Nu văd un impediment în a avea o activitate continuă care să permită şi accesul acestei grupe de vârstă la vaccinare”, a afirmat Gheorghiţă în cadrul conferinței de presă de la Târgu-Mureș, potrivit Agerpres.

În acest weekend are loc maratonul de vaccinare de la Târgu-Mureș

Autoritățile au pregătit 300 de voluntari, aproximativ 3000 de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech și zece fluxuri de vaccinare ce pot primi aproximativ 100 de persoane pe oră pentru maratonul intitulat „Mureșul se Vaccinează”, care va începe vineri, 14 mai, și se va încheia duminică pe 16 mai. Maratonul se va desfășura la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că aceste evenimente vor continua la nivel național, pentru a oferi cetățenilor cât mai multe oportunități de vaccinare.

„Aceste evenimente vor continua la nivel naţional. Au un rol deosebit de important, pe de o parte prin faptul că denotă solidaritatea şi responsabilitatea corpului medical, corpului academic de la cel mai înalt nivel din România. Toate aceste acţiuni sunt acţiuni de voluntariat. Este un gest onorant pe care colegii noştri îl fac în aceste zile pentru campania de vaccinare, pentru a facilita şi a creşte accesul unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare. (…) Prin aceste demersuri putem creşte încrederea oamenilor în procesul de vaccinare. (…) Cred că această pandemie ne readuce aminte importanţa dialogului, importanţa consensului, ne readuce aminte faptul că într-un demers atât de important cum este revenirea la normalitate printr-o campanie de vaccinare coerentă nu-şi au loc orgoliile, nu-şi au loc agende personale înguste.

Este important să fim cât mai solidari, responsabili şi să manifestăm grija faţă de cei din jurul nostru. (…) Aceste maratoane de vaccinare, în fapt, sunt maratoane ale solidarităţii şi responsabilităţii”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cookies