Valeriu Gheorghiță despre vaccinul AstraZeneca: „Nu un lot are o problemă, ci tot vaccinul”

18 mart. 2021
249 Afișari
Valeriu Gheorghiță despre vaccinul AstraZeneca:

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid, a declarant, referindu-se și la vaccinul AstraZeneca, faptul că dacă un lot de vaccine are problem, înseamnă că, practic, tot serul are probleme.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid, consideră că nu un anumit lor de vaccin are probleme, ci serul, prin natura lui.

 

„Din punctul meu de vedere, medical și profesional, nu cred că un lot are o problemă. Dacă un vaccin are o problemă, are tot vaccinul, prin natura lui. Din punct de vedere procedural, în momentul în care înregistrezi mai multe evenimente adverse dintr-un anumit lot, este obligatoriu să ridici un semnal de siguranță, să carantinezi acel lot până se face o analiză a criteriilor de calitate, până se investighează. Având în vedere că la nivel european au fost înregistrate evenimente adverse din mai multe loturi, varianta să fie un lot implicat este puțin probabilă”, afairmat Gheorghiță, la Antena3.

În România, campania de vaccinare continuă inclusiv cu serul controversat, în condițiile în care, în alte țări, acest vaccin a fost oprit temporar. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va decide soarta vaccinului AstraZeneca.

Ieri, Autoritatea de Reglementare a Vaccinurilor din Germania a dat publicității un raport care arată o legătura între vaccinul AstraZeneca și apariţia cheagurilor de sânge. Conform acestuia, numărul de persoane care suferă tromboze după vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decât al celor care au această problemă în mod normal.

”Numărul persoanelor cărora le apar cheaguri de sânge pe creier după ce au primit vaccinul AstraZeneca a fost „statistic semnificativ mai mare” decât numărul mediu al celor care suferă de această problemă în mod normal”, arată raportul.

 

Cookies