ESENTIALȘTIRI

Valeriu Gheorghiță: „Deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”. Informații noi despre campania de vaccinare împotriva COVID-19

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 spune că redeschiderea școlilor pentru cursuri faţă în faţă nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor.

De asemenea, el afirmă că personalul din învăţământ este prioritizat, având în vedere că practică o activitate esenţială, potrivit News.ro.

Ne putem vaccina mai repede, la cerere?

Valeriu Gheorghiță a oferit un răspuns pentru persoanele care doresc să se vaccineze mai repede, la cerere, înainte de a intra în a treia etapă, în condiţiile în care există personal medical şi persoane din categoriile de risc care nu vor să se vaccineze: „Nu, pentru că nu avem o disponibilitate practic infinită a acestor vaccinuri. În situaţia în care am fi în această situaţie, categoric nici nu ar mai fi nevoie de prioritizare şi atunci toate persoanele care doresc să se vaccineze s-ar prezenta la un centru de vaccinare şi s-ar vaccina, însă având în vedere că disponibilitatea este treptată şi vorbim de o eşalonare a tranşelor de vaccinuri săptămânală, noi trebuie să asigurăm în primul rând accesul la prima doză şi ulterior rapelul, pentru că aşa cum reiese din studiile clinice eficacitatea de peste 95% reiese ca urmare a efectuării celor două doze, atât doza iniţială, cât şi doza de rapel, la 21 de zile”, conform Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a declarat că el se va vaccina marți, conform programării, în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central, unde lucrează.

Valeriu Gheorghiță a mai menționat că demnitarii se vor vaccina atunci când le vine rândul.

Deschiderea școlilor

Întrebat dacă deschiderea școlilor ar putea fi condiţionată de vaccinarea profesorilor, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Nu cred. Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”, potrivit News.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button