Valeriu Gheorghiţă dă o veste bună! Listele de aşteptare pentru vaccinare ar trebui să fie disponibile din 15 martie

16 feb. 2021
199 Afișari
Valeriu Gheorghiţă dă o veste bună! Listele de aşteptare pentru vaccinare ar trebui să fie disponibile din 15 martie

Listele de aşteptare pentru vaccinare vor fi implementate, cel mai probabil, la jumătatea lunii martie, anunţă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță precizează că şi-a propus ca aceste liste să fie operaţionale începând din aprilie, însă subliniază că acestea trebuie implementate „în condiţii de maximă siguranţă, tocmai pentru a nu compromite platforma de programare”.

Vești bune date de Valeriu Gheorghiță

„Noi ne dorim să fie disponibile cât mai repede. (…) Termenul este de 15 martie. Deci, de la 15 martie ar trebui să fie disponibile aceste liste de aşteptare pentru că ele trebuie deja să fie funcţionale când vom deschide toate centrele de vaccinare în perioada lunii aprilie, aşa încât oamenii, cetăţenii să aibă deja acces la aceste liste de aşteptare tocmai pentru a demara procesul de înscriere.

Practic, termenul limită pentru implementare este de 15 martie, au fost definite cerinţele operaţionale, urmează procedura propriu-zisă de implementare. Nu este un lucru simplu să lucrezi pe o platformă care e în producţie, care este în plină activitate, sunt date tehnice pe care colegii mei le cunosc foarte bine, însă lucrurile se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă tocmai pentru a nu compromite platforma de programare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Pe lista de aşteptare care va fi disponibilă în platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID-19 se pot înscrie persoanele care doresc să se imunizeze, iar în momentul în care este eliberat un loc, persoana respectivă este anunţată şi are la dispoziţie 24 de ore să ocupe acea poziţie, dar poate şi refuza acest lucru.

Cookies