Valeriu Gheorghiță anunță că primele centre de vaccinare drive for fi funcționale până la sfârșitul lunii. Ce ser se va folosi

19 apr. 2021
114 afișări
Valeriu Gheorghiță anunță că primele centre de vaccinare drive for fi funcționale până la sfârșitul lunii. Ce ser se va folosi

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat luni că primele centre de vaccinare anti-COVID-19 de tip drive-thru vor fi funcționale până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit Agerpres.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a precizat, într-o emisiune la DigiFM, că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare, potrivit Digi24.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi.

(…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor, a explicat medicul militar Valeriu Gheorghiță, potrivit sursei citate.

Cookies