Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul despre vaccinarea cu a treia doză din septembrie în România. Ce persoane sunt vizate

27 iul. 2021
207 afișări
Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul despre vaccinarea cu a treia doză din septembrie în România. Ce persoane sunt vizate
Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul despre vaccinarea cu a treia doză din septembrie în România

Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că vaccinarea cu a treia doză din septembrie în România ar putea începe cu persoanele vulnerabile, cadrele medicale sau românii cu vârsta peste 65 de ani.

Vaccinarea cu a treia doză din septembrie în România. Decizia este pe masa autorităților, iar anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Startul campaniei de vaccinare cu a treia doză este așteptat ca urmare a amenințării valului patru al pandemiei de COVID-19.

Astfel, vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare, pentru personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau cele aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare.

Vaccinarea cu a treia doză din septembrie în România. Fără vaccin pentru cei care au trecut prin boală și au făcut primele doze

Valeriu Gheorghiță a precizat că este foarte probabil să fie  luat în considerare istoricul de trecere prin boală. Astfel, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin.

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat și faptulcă în ultimele șapte zile în România au fost înregistrate 26 de noi cazuri de infecție cu tulpina Delta, numărul deceselor ajungând la 5.

Doctorul a precizat că evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Conform acestuia, 50% dintre cazuri se află în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că vaccinurile pe bază de ARN mesager pot provoca o serie de probleme cardiace. Cu toate că ele nu sunt mortale, pot crea probleme anumitor persoane vaccinate. Totuși, se pare că riscurile pentru astfel de cazuri sunt mici și nu se compară cu avantajele imunizării.

Doctorul Valeriu Gheorghiţă a explicat că problemele cardiace care ar fi considerate mai noi reacții secundare la vaccinurile pe bază de ARN mesager, cum sunt Pfizer şi Moderna, au o frecvenţă estimată de circa două cazuri la 50.000 de persoane.

Cookies