Valeriu Gheorghiţă a confirmat informația. Ce se întâmplă dacă te vaccinezi în timp ce ești infectat cu COVID-19

23 mart. 2021
234 Afișari
Valeriu Gheorghiţă a confirmat informația. Ce se întâmplă dacă te vaccinezi în timp ce ești infectat cu COVID-19

Valeriu Gheorghiţă,, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV), a transmis, marţi, că vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor asimptomatice sau care sunt în perioada de incubaţie a virusului nu influenţează evoluţia naturală a noului coronavirus.  

Precizările făcute de Valeriu Gherghiță au venit în contextul în care prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a cerut, marţi, Direcţiei de Sănătate Publică şi Colegiului Medicilor demararea unor anchete în regim de urgenţă după apariţia în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia două persoane, soţ şi soţie, din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure, au decedat din cauza COVID-19 după ce anterior au fost imunizate cu serul de la Pfizer.

Anunțul făcut de Gheorghiță

„S-a mai discutat despre vaccinarea la persoanele care sunt fie în perioada de incubaţie, fie cu infecţia asimptomatică SARS-CoV-2, în niciun caz nu creşte riscul de evoluţie nefavorabilă, vaccinarea nu influenţează cursul evoluţiei naturale a bolii”, a spus Gheorghiţă.

Din datele apărute în spaţiul public reiese că cei doi soţi ar fi fost deja infectaţi cu noul coronavirus la momentul imunizării.
„Datele preliminare pe care le am, şi am şi vorbit şi pentru această situaţie cu doamna director de la DSP Prahova, urmează să facă o evaluare, însă datele preliminare arată că într-adevăr cele două persoane, din păcate, au fost diagnosticate cu COVID-19, cu o formă severă care a evoluat nefavorabil”, a mai spus Gheorghiţă.

Cookies