Valea Largă ar putea să dispară. Brainstorming pentru un nou nume de drum și propunerea lui Ciucu de redenumire: Cincinat Sfințescu, părintele urbanismului

26 sept. 2024
19734 afișări
Valea Largă ar putea să dispară. Brainstorming pentru un nou nume de drum și propunerea lui Ciucu de redenumire: Cincinat Sfințescu, părintele urbanismului
Valea Largă ar putea să dispară. Brainstorming pentru un nou nume de drum și propunerea lui Ciucu de redenumire: Cincinat Sfințescu, părintele urbanismului | Sursa foto: Ciprian Ciucu/Facebook

Odată cu finalizarea, parțială, a lucrărilor de pe Drumul Valea Largă această arteră ar putea căpăta un nou nume, anunță Primarul Sectorului 6. Edilul și-ar dori un nume mai urban și le cere idei bucureștenilor din Sectorul 6.

Drumul Valea Largă ar putea să primească un nou nume

Primarul din Sectorului 6 a anunțat miercuri, 25 septembrie 2024, care este la acest moment stadiul lucrărilor la Drumul Valea Largă și când va fi acesta finalizat. Ciucu a anunțat că termenul pentru închiderea șantierului este luna octombrie, însă cu toate astea lucrările vor fi terminate aproape în totalitate, nu 100%.

Da, Drumul Valea Largă va fi finalizat în Octombrie în proporție de 98%. Va rămâne gâtuit pentru cca. 100 de metri, unde vom avea până la primăvară doar o bandă pe sens înspre capătul dinspre Valea Cascadelor. Din cauza PMB, care ne-a întârziat cu avizele și semnăturile. Ce a ținut de mine va gata, ce ține de PMB, Dumnezeu cu mila.

În acest context, în care în scurt timp noua arteră va putea fi folosită de șoferi, Ciprian Ciucu se gândește că o redenumească și îi întreabă pe bucureșteni dacă sunt de acord. Edilul se gândește ca Drumul Valea Largă că primească un nume la „urban”:

Redenumim Drumul Valea Largă?

Drumul Valea Largă va fi gata (in condițiile pe care le-am explicat) în luna Octombrie. Mă gândesc că ar trebui să poarte un nume mai… urban. Toponimele orașelor cinstesc memoria unor oameni merituoși și a unor evenimente istorice.

Primarul a transmis și care este varianta ce i-a fost propusă de Bogdan Suditu, conferențiar universitar la Universitatea din București: Cincinat Sfințescu.

Cincinat Sfințescu a trăit între 1 anii 1885 și 1955, putând fi considerat părintele urbanismului românesc. Acesta a avut o activitate de 20 de ani în cadrul Primăriei Municipiului București:

  • A fost autorul primului plan urbanistic al Capitalei – Planul General de Sistematizare aprobat – 1921,
  • A fost întemeietor și redactor șef al singurelor reviste urbanistice românești – între 1923 și 1942,
  • A fost inițiator al Societății Urbaniștilor Români – 1927 și apoi al Institutului Urbanistic Român – 1932,
  • A fost profesor de urbanism în cadrul a trei instituții de învățământ superior, fiind întemeietorul primei catedre de urbanism din România, la Școala Superioară de Arhitectură.

Primarul din Sectorul 6 i-a întrebat și pe bucureșteni ce părere au despre a acest posibil nou nume și i-a încurajat să vină și  alte propuneri și cu idei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies