ARHIVA B365

Val de decorări ale președintelui României pentru cetățeni ai Republicii Moldova

Potrivit stiripesurse.ro Traian Băsescu, a semnat marți, 25 noiembrie, decretul de decorare a domnului Vladimir Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova.

Astfel, în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Mare Cruce domnului Vladimir Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova.

Decorarea a fost făcută la propunerea doamnei consilier prezidențial Anca-Ileana Ilinoiu, șef al Departamentului Politică Externă al Administrației Prezidențiale.

****

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marți, 25 noiembrie a.c., decretul de decorare a domnului Acxente Leucian, învăţător la Şcoala Primară Bulzeştii de Sus, judeţul Hunedoara.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră închinată şcolii româneşti, pentru dăruirea cu totul excepţională de care a dat dovadă în susţinerea actului de educaţie la nivel preuniversitar, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” – în grad de Cavaler domnului Acxente Leucian, învăţător la Şcoala Primară Bulzeştii de Sus, judeţul Hunedoara.

Decorarea a fost făcută la propunerea domnului consilier de stat Gheorghe Angelescu, șef al Cancelariei Ordinelor a Administrației Prezidențiale.

****

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marți, 25 noiembrie a.c., decretul de decorare a domnului Vasile Grozav, preşedintele postului de radio „Discovery FM” din Republica Moldova.

Astfel, în semn de înaltă preţuire a abnegaţiei şi devotamentului dovedite în dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru susţinerea şi promovarea constantă a valorilor democratice, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Comandor domnului Vasile Grozav, preşedintele postului de radio „Discovery FM” din Republica Moldova.

Decorarea a fost făcută la propunerea doamnei consilier prezidențial Anca-Ileana Ilinoiu, șef al Departamentului Politică Externă al Administrației Prezidențiale.

****

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marți, 25 noiembrie a.c., decretul de decorare a doamnei Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, și a domnului Iulian Filip, scriitor.

Astfel, în semn de înaltă preţuire a abnegaţiei şi dăruirii cu care au contribuit la formarea tinerei generaţii din Republica Moldova, pentru implicarea constantă în promovarea limbii române şi valorilor democratice, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Ofiţer doamnei Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, și domnului Iulian Filip, scriitor.

Decorarea a fost făcută la propunerea doamnei consilier prezidențial Anca-Ileana Ilinoiu, șef al Departamentului Politică Externă al Administrației Prezidențiale.

Decretul nr. 684/2014 privind conferirea acestor decoraţii a fost publicat în Monitorul Oficial luni. Astfel, mai multe personalităţi din România vor primi Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, respectiv Meritul Cultural în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru competenţa şi profesionalismul dovedite, de-a lungul timpului, în educaţia artistică a tinerei generaţii”.

Drept urmare, lui Dan Dediu, rectorul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, categoria B – „Muzică”, regizorului de operă Cristian Mihăilescu i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria F – „Promovarea Culturii”, muzicologului Daniela Caraman Fotea i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, categoria F – „Promovarea Culturii”, iar realizatoarei de programe muzicale Sorina Goia i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria D – „Arta Spectacolului”. De asemenea, potrivit decretului, Doina Roşca, director al Centrului Cultural „Ionel Perlea” din municipiul Slobozia, va primi Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria F – „Promovarea Culturii”.

Decorările au fost făcute la propunerea profesorului universitar Grigore Constantinescu, preşedintele Forumului Muzical Român


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button