Val de controale pe străzile din București. Brigada Rutieră a dat amenzi în valoare de 52.000 de lei

24 iul. 2022
846 afișări
Val de controale pe străzile din București. Brigada Rutieră a dat amenzi în valoare de 52.000 de lei
Val de controale pe străzile din București. Brigada Rutieră a dat amenzi în valoare de 52.000 de lei | Sursă foto: Facebook-Poliția Capitalei

În noapte de 23 spre 24 iulie 2022, Brigada Rutieră București a efectuat controale în mai multe zone intens circulate, pentru a preveni accidentele produse de șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În urma acestora au fost date zeci de amenzi.

Val de controale și de amenzi pe străzile din București

Noapte trecută polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere București au efectuat controale în trafic pentru a descoperii șoferii care nu respectă legea.

În urma acestor controale au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale ce au ajuns la o valoare totală de 52.000 de lei. De asemenea au fost descoperite și trei infracțiuni la regimul circulației rutiere. Iată care sunt acestea:

  • Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive,
  • Refuzul de recoltare a mostrelor biologice,
  • Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat.

Polițiștii au descoperit un bărbat în vârstă de 40 de ani, ce conducea mașina cu toate că avea permisul suspendat. Acesta a fost găsit de polițiști în Sectorul 4 al Capitalei. Bărbatului i-a fost deschis dosar penal.

Tot seara trecută, un tânăr de 26 de ani a lovit un alt autovehicul pe străzile din Sectorul 3 al Capitalei. Polițiștii au transmis printr-un comunicat următoarele:

În urma testării preliminare realizate cu aparatul DrugTest s-a stabilit faptul că se afla la momentul conducerii autovehiculului sub influența substanțelor psihoactive. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Permise și certificate de înmatriculare, reținute de polițiști

Pe lângă amenzile ce au fost date noapte trecută în București de către polițiștii rutieri, au fost reținute și 18 permise de conducere.

  • 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice,
  • 3 pentru infracțiuni la regimul rutier,
  • 8 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului,
  • 3 pentru depășirea vitezei cu peste 50km/h,
  • 1 adoptarea unui comportament agresiv în conducerea unui autovehicul.

De asemenea au fost reținute și patru certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice de au fost constatate de către polițiști.

Cookies