Val de aer polar peste România. Cât de frig va fi la București, potrivit celei mai recente prognoze meteo

14 nov. 2022
5341 afișări
Val de aer polar peste România. Cât de frig va fi la București, potrivit celei mai recente prognoze meteo
Val de aer polar peste România. Cât de frig va fi la București, potrivit celei mai recente prognoze meteo. Sursa foto: Unsplash

ANM a transmis o avertizare meteo. Un val de aer polar ajunge în România, iar temperaturile maxime nu vor depăși 15 grade Celsius.

Val de aer polar peste România

Începând de luni, 14 noiembrie 2022, vremea începe să se răcească, iar maximele se vor încadra între 10-15 grade Celsius. Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, transmite că, în mare parte, săptămâna aceasta va fi caracterizată de valori normale sau chiar temperaturi mai scăzute pentru partea de est a teritoriului, potrivit antena3.ro.

Maximele se vor încadra între 10 și 15 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și -3 grade Celsius în depresiunile intramontane și 9 grade Celsius pe litoral.

Temperaturile din București se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din calendar. Dimineața și noaptea va fi nebulozitate joasă și vor fi condiții de ceață.

Valorile maxime se vor situa între 12 și 14 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 3 și 5 grade Celsius.

Temperaturi specifice acestei perioade

Marți, 15 noiembrie, nu vor exista variații semnificative față de ziua de luni, iar temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Pe arii restrânse vor apărea și ploi slabe în regiunile din vestul și nord-vestul țării. Local va fi nebulozitate și ceață, atât în prima parte a zilei, cât și noaptea, în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab până la moderat.

Valorile maxime se vor încadra între 11 și 15 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse,în general, între 0 și 8 grade Celsius.

În Capitală, mai ales dimineața va fi nebulozitate joasă persistentă, apoi cerul va deveni variabil, dar spre sfârșitul intervalului vor fi și condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Maxima va fi de 13 grade Celsius, iar temperatura minimă se va încadra între 2 și 4 grade Celsius.

Cookies