Vai și amar. Aproape toate toaletele publice automate din București se închid! Primăria Capitalei nu mai are bani de aruncat în budă

01 iun. 2021
342 Afișari
Vai și amar. Aproape toate toaletele publice automate din București se închid! Primăria Capitalei nu mai are bani de aruncat în budă

Vai și amar de cei aflați în impas în mijlocul orașului. Aproape toate toaletele publice automate din București se vor închide după ce Primăria Capitalei nu mai are bani de aruncat în budă.

Aproape toate oaletele publice din București vor fi închise. Astfel, la nevoie, ori ne întoarcem acasă, ori mergem la un restaurant, asta dacă ne primesc.

Se pare că Primăria București are datorii de milioane de lei către firma care administra toaletele publice din Capitală, astfel că cele mai multe au fost deja închise și sigilate, transmite gândul.ro.

Toaletele se închid temporar

„Închis temporar”, asta va scrie pe 100 din cele 130 de toalete publice din Bucureşti. Restul de 30 ar putea funcţiona în continuare însă cel mai probabil vor fi administrate de primăriile de sector. Dezactivarea lor a început deja, multe dintre ele fiind înfășurate cu folie negră. Primăria Capitalei nu a mai plătit de 7 luni chiria către firma care închiriază aceste toalete.

Mai multe toalete publice racordabile din București s-au închis deja. Este vorba de toalete din toate zonele Capitalei, precum Unirii, aproape de Piața Alba Iulia, zona Crângași – Podul Grant, unde sunt închise deja două toalete automate din parcuri. Astfel de cabine sunt închise și la Piața Charles de Gaulle, iar în Parcul Crângași toaleta de la intrarea principală nu avea curent.

Primăria Bucureşti promite noi toalete ecologice în Capitală

Fără să spună dacă va plăti datoriile către firma cu care are acum contract, municipalitatea promite unul nou, pe bani mai puțini. Ar urma să fie valabil până în octombrie anul acesta, pentru alte 130 de toalete ecologice.

„Conform contractului care urmează a fi încheiat, cu valabilitate până în data de 10.10.2021, vor fi asigurate în oraș un număr de 64 de toalete ecologice mobile, 46 de toalete ecologice mobile pentru persoane cu dizabilități fizice și 18 toalete automate racordabile”, este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei București.

Închiderea acestor toalete ne-a fost confirmată și de către Marius Pavel, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

„Am discutat cu cei de la Direcția de Utilități Publice și mi s-a transmis că din peste 100 vor mai rămâne doar 18, pentru că nu sunt bani. Nicușor Dan vrea să le transfere la sectoare”, a precizat Marius Pavel pentru Gândul.ro.

Dacă vă pasionează subiectul puteți citi și asta

Magistrala “Ține-te pân’ la Unirii”. Dacă nu poți, uite care sunt stațiile de metrou cu toalete publice

Cookies