Vadim Tudor, audiat la Parchetul ICCJ în dosarul în care este acuzat de fals şi abuz în serviciu

de:
04 dec. 2013
0 Afișari
Vadim Tudor, audiat la Parchetul ICCJ în dosarul în care este acuzat de fals şi abuz în serviciu

Corneliu Vadim Tudor a declarat miercuri, la ieşirea din parchetul instanţei supreme, că a fost întrebat de anchetatori în legătură cu modul în care s-a dispus excluderea Angelei Bălan din Partidul România Mare şi că a motivat demersul prin „traseismul politic” al acesteia, informeaza Mediafax.ro.

Vadim Tudor a dat o declaraţie în dosarul în care este acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.

„Această Angela Bălan a fost dată afară pentru traseism politic. Când o căutai, ea era pe la două-trei partide. Ea a fost şi în PNG şi râdeam cu colaboratorii mei despre faptul că o persoană de 60 de ani este în Partidul Noua Generaţie. Am fost întrebat şi am răspuns foarte clar că a fost exclusă când s-a constatat că ea nu a părăsit niciodată UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi a fost vicepreşedinte al acelei formaţiuni şi preşedinta organizaţiei de femei”, a arătat Vadim Tudor.

Fondatorul PRM a mai spus că „este dreptul suveran al fiecărui partid politic de a comunica Autorităţii Electorale Permanete cine îndeplineşte condiţiile să ocupe o funcţie sau alta, iar persoana aceasta (Angela Bălan – n.r.) nu mai îndeplinea condiţiile”.

El a mai spus că denunţătoarea sa nu putea ajunge europarlamentar, întrucât nu era la rând pe listele pentru această funcţie, aspect pe care îl va arăta şi procurorilor, în declaraţia sa, urmând să aducă şi documente în acest sens.

Parchetul instanţei supreme anunţa, în 29 noiembrie, că europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale.

Cookies