Vaccinurile anti-COVID produse de Johnson & Johnson ar urma să ajungă în aprilie și la noi în țară. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță

23 feb. 2021
97 Afișari
Vaccinurile anti-COVID produse de Johnson & Johnson ar urma să ajungă în aprilie și la noi în țară. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță

În luna aprilie, România ar urma să primească un al patrulea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, pentru Matinalii Digi FM.

Valeriu Gheorghiță a menționat că vaccinul produs de Johnson & Johnson urmează să fie autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, la jumătatea lunii martie.

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, vaccinul are o eficacitate foarte ridicată și este nevoie doar de o singură doză de administrare, conform Digi24.

Eficacitatea vaccinului anti-COVID produs de Johnson & Johnson

Săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea oficială pentru autorizarea condiționată a vaccinului anti-COVID-19 produs de compania Johnson & Johnson. Studiile companiei au arătat că serul are o eficacitate globală de 66%.

Cererea depusă de compania Janssen (filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson) va fi evaluată de EMA, „într-un calendar accelerat”, asta pentru că din luna decembrie a început o analiză în timp real a datelor privind eficacitatea şi siguranţa acestui vaccin anti-COVID.

Se estimează de către comitetul pentru medicamente umane (CHMP) din cadrul EMA că evaluarea asupra serului s-ar putea încheia aproximativ la jumătatea lunii martie. Singura condiție este ca informaţiile prezentate de compania farmaceutică să fie „suficient de complete şi solide”, astfel încât acest vaccin să primească autorizaţia de comercializare condiţionată în Uniunea Europeană, potrivit Digi24.

Vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele versiuni ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Aproximativ 44.000 de voluntari au participat la testele clinice, iar nivelul protecției împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat. 72% în SUA, 66% în America Latină şi numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre cele mai noi mutaţii contagioase de coronavirus.

Conform concluziilor studiilor clinice, vaccinul produs de Johnson & Johnson, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii.

Serul produs de Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Vaccinul poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia, spre deosebire de vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Cookies