Vaccinul Pfizer anti-COVID este 95% eficient și fără efecte adverse (studiu final)

18 nov. 2020
37 Afișari
Vaccinul Pfizer anti-COVID este 95% eficient și fără efecte adverse (studiu final)

O analiză finală a fazei 3 de studiu clinic pentru vaccinul anti-COVID produs de Pfizer arată că eficiența în prevenirea infecției este de 95% inclusiv la vârsnici. Iar cealaltă veste bună este că nu există motive de îngrijorare cu privire la siguranța administrării. Aștfel spus, nu sunt efecte adverse.

Anunțurile privind eficiența de 95% și siguranța vaccinului anti-Covid au fost făcute astăzi de către reprezentanții companiei Pfizer, citați de CNN.

În timpul studiilor au fost raportate 170 de cazuri de infecție cu coronavirus printre voluntarii care s-au înscris în procesul de testare.  Dintre acestea, 162 de infecții au fost la persoane care nu au primit vaccinul, ci li s-a administrat placebo. Doar 8 cazuri de infectare au fosr raportate la participanți care au primit vaccinul anti-COVID. Aceste date rată o eficacitate de 95% a vaccinului.

În paralal, un grup independent a monitorizat eventuala apariție a efectelor secundare. Concluzia? „Până în prezent, Comitetul de monitorizare a datelor pentru studiu nu a raportat nicio problemă serioasă de siguranță legată de vaccin”. 

O altă veste bună e că eficiența vaccinului anti-COVID de la Pfizer s-a dovedit constantă indiferent de vârstă, rasa și etnia voluntarilor. Ba chiar s-a observat că vacinul are rezultate impresionante și la persoane de peste 65 de ani.

 

 

Cookies