Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat în UE. Serul se administrează într-o singură doză

11 mart. 2021
147 Afișari
Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat în UE. Serul se administrează într-o singură doză

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-COVID-19 realizat de compania americană Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat transmis de instituție. Serul se administrează într-o singură doză.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat în UE

Vaccinul, numit Janssen, este al patrulea autorizat în Uniunea Europeană, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca/Oxford.

Potrivit rezultatelor studiului clinic, vaccinul produs de compania americană Johnson & Johnson este eficient pentru persoanele peste 18 ani.

Cercetările şi testele clinice ale acestui vaccin au fost conduse de Janssen (filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson), însă la acest proiect au participat numeroase institute şi centre de cercetare americane.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala, potrivit G4Media.ro.

Vaccinul produs de compania Johnson & Johnson se administrează deja în Africa de Sud. S-a demonstrat că are o eficacitate crescută împotriva tulpinii sud-africane a coronavirusului.

Serul se administrează într-o singură doză

Amintim că în luna aprilie, România ar urma să primească un al patrulea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson.

Vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele versiuni ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Aproximativ 44.000 de voluntari au participat la testele clinice, iar nivelul protecției împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat. 72% în SUA, 66% în America Latină şi numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre cele mai noi mutaţii contagioase de coronavirus.

Conform concluziilor studiilor clinice, vaccinul produs de Johnson & Johnson, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii.

Vaccinul poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia, spre deosebire de vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Cookies