Vaccinul împotriva COVID-19 | Clarificări privind presupusele efecte asupra ADN-ului uman

21 dec. 2020
71 Afișari
Vaccinul împotriva COVID-19 | Clarificări privind presupusele efecte asupra ADN-ului uman

Pe site-ul oficial al vaccinări împotriva coronavirusului al Guvernului României, au fost aduse clarificări privind presupusele efecte ale vaccinurilor asupra ADN-ului uman. Reamintim că vaccinul produs de Pfizer și BioNTech urmează să fie primit în România în perioada 26-31 decembrie 2020.

Potrivit site-ului oficial al campaniei vaccinări împotriva COVID-19, au fost aduse clarificări de natură științifică pentru următoarea afirmație:

Dr. Christiane Northrup, un medic obstetrician din SUA a declarat în cadrul unui interviu că vaccinurile împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager pot altera ADN-ul uman. Mai mult, vaccinurile bazate pe ARN mesager ar transforma oamenii în himere monitorizate prin tehnologia 5G de către Fundația Bill & Melinda Gates în scopul colectării de criptomonede.

Clarificări

ARN-ul si ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viață cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide și carbohidrați. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular. ARN-ul mesager se găsește în citoplasma celulară – în afara nucleului – și are rol mult mai precis, cum este transmiterea de informații cu privire la sinteza de proteine în celulă. Întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu.

Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvență de ARN mesager, care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespnzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike. Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanșează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunității împotriva COVID-19.

Practic, ARN-ul mesager reprezintă ”manualul” după care celulele umane învață să producă proteina Spike, astfel încât organismul să își construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19 dacă va intra în contact cu virusul SARS-CoV2.

Tehnologia a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Moderna și CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19. În Uniunea Europeană, nici un vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice care să ateste că este sigur și eficace și că îndeplinește condițiile prevăzute de normele și legile în vigoare, se arată pe site-ul Guvernului României.

De asemenea, AICI puteți afla toate răspunsurile la întrebările despre vaccinul împotriva COVID-19. Iar clarificările despre posibilele reacțiile adverse produse de vaccin le puteți găsi AICI.

Cookies