Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România. Programările încep din 10 februarie

06 feb. 2021
55 Afișari
Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România. Programările încep din 10 februarie

Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România, sâmbătă, 81.600 de doze urmând să fie duse la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul este asigurat de firma producătoare şi dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră, urmând să fie depozitate la Centrul Naţional de Stocare până când vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

“Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ‘Cantacuzino’ este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, se precizează în comunicat.

România ar urma să primească în luna februarie cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la producătorul AstraZeneca, programările pentru acest tip de vaccin urmând să înceapă din 10 februarie, pentru persoane cu vârste între 18 şi 55 de ani, a declarat sâmbătă prim-ministrul Florin Cîţu.

Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România.Diferențe față de Pfizer-BioNTech și Moderna

Imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice, iar intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, a precizat, joi, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat pe 29 ianuarie acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna, au la bază tehnologia ARN mesager. În schimb, vaccinul AstraZeneca se bazează pe un virus gripal inactivat și modificat genetic.

România ar putea produce un vaccin anti-Covid, conform declarațiilor făcute, sâmbătă, de Premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că România ar putea produce un vaccin anti-Covid la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino.

Cookies