Vaccinul anti-COVID de la Pfizer | CE semnează azi un contract pentru 300 de milioane de doze

de:
11 nov. 2020
6 afișări
Vaccinul anti-COVID de la Pfizer | CE semnează azi un contract pentru 300 de milioane de doze

Este vorba despre vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer și BioNTech, vaccin a cărui eficiență este, după cum au anunțat dezoltatorii, de 90%. Contractul pentru cele 300 de milioane de doze destinate țărilor din Uniunea Europeană va fi semnat azi de Comisia Europeană. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut de președintele CE, Ursula von der Leyen, citată de CNN.

Într-o declarație citată de CNN, Ursula van der Leyen a spus că vaccinul anti-COVID de la Pfizer este cel mai promițător astfel de tratament preventiv dintre toate cele dezvoltate până acum.

„Vaccinul anti-COVID este cea mai bună șansă a noastră”

Von der Leyen a declarat: “Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă a noastră de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală. (…) Odată ce acest vaccin devine disponibil, planul nostru este să-l distribuim rapid peste tot în Europa. Acesta va fi al patrulea contract cu o companie farmaceutică pentru a cumpăra vaccinuri. Și vor veni mai multe. Pentru că trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii”

Șefa Comisiei Europene a mai spus că UE a început deja să colaboreze cu țările din Uniunea Europeană pentru a pregăti campanii naționale de vaccinare anti-COVID.

Cookies