Vaccinare obligatorie pentru toată lumea, iminentă și în Germania. Plus: lockdown total de azi pentru nevaccinați

02 dec. 2021
558 Afișari
Vaccinare obligatorie pentru toată lumea, iminentă și în Germania. Plus: lockdown total de azi pentru nevaccinați
Vaccinare obligatorie pentru toată lumea, iminentă și în Germania. Plus: lockdown total de azi pentru nevaccinați. Sursa foto: Sky News

Autoritățile de la Berlin au decis joi, 2 decembrie, introducerea unui lockdown total pentru persoanele din Germania care nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS CoV-2. Mai mult, cancelarul Angela Merkel și succesorul său, Olaf Scholz, propun introducerea obligativității vaccinării, măsură ce ar putea intra în vigoare la finalul iernii.

Vaccinarea obligatorie pare din ce în ce mai plauzibilă și în Germania. Oficialii de la Berlin au decis astăzi, 2 decembrie instaurarea carantinei la nivel național pentru cetățenii care nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS CoV-2.

Lockdown total impus în Germania pentru persoanele nevaccinate

Noile decizii și prevederi au fost luate în cadrul unei întâlniri de urgență între cancelarul Germaniei, Angela Merkel, succesorul său, Olaf Scholz și mai mulți lideri regionali.

Astfel, potrivit noilor restricții impuse, persoanele nevaccinate au accesul interzis în toate întreprinderile, mai puțin în cazul celor esențiale, precum supermarketurile, piețele și farmaciile, pentru a limita răspândirea COVID-19, potrivit Mediafax.

Măsurile au fost luate de autorități deoarece este vorba despre o „situație foarte gravă”, potrivit cancelarului Angela Merkel, care a precizat și că este nevoie de un act de „solidaritate națională” pentru a reduce numărul din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19.

Germania ar fi a doua țară din UE care introduce vaccinarea obligatorie

Atât cancelarul Angela Merkel, cât și succesorul său, Olaf Scholz au declarat că sunt de acord cu propunerea vaccinării obligatorii în rândul populației. Dacă această măsură va fi votată de Parlament, atunci va intra în vigoare începând cu februarie 2022.

Astfel, Germania ar deveni a doua țară din Uniunea Europeană unde se introduce obligativitatea vaccinării împotriva SARS CoV-2, după Austria, care a decis implementarea acestei măsuri tot din luna februarie a anului următor. Mai mult, persoanele care nu s-au vaccinat încă se află în carantină totală, astfel că nu pot părăsi locuința decât pentru activități esențiale. Cetățenii austrieci care se vor opune vaccinării împotriva COVID-19 începând cu februarie 2022 vor risca sancțiuni grave, precum amenzi de până la 7.200 de euro.

Situația pandemică din Germania s-a agravat simțitor în ultimele săptămâni, astfel că miercuri s-au înregistrat peste 67.000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore.

Cookies