ȘTIRI

Vaccinare doar cu buletinul. Imunizarea cu serul AstraZeneca se va putea face fără programare

Autoritățile anunță programul ”vaccinare doar cu buletinul”. Nu este un program denumit așa oficial, dar asta reiese din anunțul conform căruia oricine dorește să se vaccineze cu serul AstraZeneca o poate face fără programare.

Oricine dorește să se vaccineze cu serul AstraZeneca o poate face la cerere, indiferent dacă are programare sau nu în centrele unde sunt locuri libere. Practic, așa cum în trecut era programul ”credit doar cu buletinul”, de la finele acestei săptămâni vom avem parte de ” vaccinare doar cu buletinul”.

Autoritățile au făcut anunțul printr-o circulară emisă de CNCAV, iar documentul urmează să fie prezentat într-o conferință în cursul zilei de marți.

Astfel, vaccinarea cu AstraZeneca este permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser. Coordonatorii centrelor de vaccinare au transmis autorităților că există numeroase persoane care își doresc să primească vaccinul produs de Oxford și AstraZeneca.

Un număr de 57.600 doze de ser AstraZeneca ajung marți la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Valeriu Gheorghiță spune că obiectivul de 10 milioane de români vaccinați până la finalul verii e realizabil și fără cei ce renunță la vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 310.000 de persoane au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca de la momentul apariției discuțiilor legate de tromboze.

În aceste condiții, unii specialiști spun că ținta de 10 milioane va fi atinsă spre finalul lui 2021, chiar începutul anului viitor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button