Vaccinare antigripală în farmacii, program pilot. Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Crește rolul farmacistului în comunitate

25 oct. 2022
121 Afișari
Vaccinare antigripală în farmacii, program pilot. Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Crește rolul farmacistului în comunitate

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) salută derularea programului pilot de vaccinare împotriva gripei în farmaciile din România.

”Inițiativa va contribui la creșterea accesului populației la vaccinare și la consolidarea rolului farmacistului în comunitate și în activitatea de prevenție”, spune Asociația, într-un comunicat de presă.

Ordinul a fost semnat ieri de Ministrul Sănătății și va fi implementat în 10 zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial.

„Vaccinarea împotriva gripei în farmaciile comunitare va facilita accesul populației la vaccinare, în contextul în care țara noastră, la fel ca restul statelor europene, continuă să fie afectată în acest sezon gripal și de pandemia de Covid-19. Procesul de vaccinare împotriva gripei va fi derulat în acord cu normele în vigoare, în farmacii autorizate în acest sens și de către farmaciști cu competențe dobândite pentru realizarea vaccinării. Companiile membre ADRFR se vor implica în susținerea progamului pilot de vaccinare, urmând să fie implementați rapid toți pașii necesari bunei derulări”, a declarat Cătălina Pîntea, Președinte ADRFR.

“Programul pilot de vaccinare împotriva gripei în farmacii reprezintă un pas important în zona de prevenție pentru pacienții din România. Acest proiect consolidează rolul farmaciilor în comunitățile pe care le deservesc, iar România se alătură statelor europene unde vaccinarea în farmacii este unul dintre serviciile accesate în mod constant de populație”, a declarat Iulian Trandafir, Vicepresedinte ADRFR.

Prin promovarea unui program pilot de vaccinare împotriva gripei în farmacii, România se adaugă listei statelor europene în care această practică este deja încetățenită, precum Franța, Portugalia, Germania, Elveția, Irlanda etc.

Implementarea programului pilot de vaccinare antigripală în farmacii a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 3262, publicat în Monitorul Oficial nr. 1031 din data 24.10.2022. Ordinul Ministrului Sănătății va intra în vigoare în 10 zile de la publicare.

Lista farmaciilor autorizate pentru derularea programului pilot va fi publicată și actualizată pe site-ul Ministerului Sănătății.

Îți recomandăm și:

Cookies