ȘTIRI

Vacanță scurtă pentru elevii de gimnaziu și liceu. De ce vacanța de iarnă a fost scurtă precum a salariaților

Elevii de liceu și din clasele gimnaziale din București și din întreaga țară se întorc de luni, 3 ianuarie, în bănci. Vacanța de iarnă a durat cu două săptămâni mai puțin față de anii precedenți, astfel că cei mici revin în clase odată cu revenirea salariaților la locul de muncă.

Elevii de gimnaziu și de liceu din București și din țară revin în bănci de luni, 3 ianuarie, după o vacanță de iarnă scurtă. Trebuie menționat faptul că elevii din ciclul primar dar și copiii înscriși la grădiniță vor reveni la cursuri cu o săptămână mai târziu, de pe 10 ianuarie.

De ce elevii au avut parte de o vacanță de iarnă mai scurtă

Modificarea calendarului anului școlar 2021-2022 a fost cauzată de vacanța forțată din luna octombrie, când numărul infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a împiedicat desfășurarea cursurilor. Astfel, întregul program a fost decalat: vacanța de iarnă a fost scurtată, iar primul semestru a fost prelungit până după vacanța de Crăciun. De asemenea, semestrul al doilea va începe în data de 17 ianuarie, imediat după terminarea primului semestru, vacanța intersemestrială fiind eliminată, potrivit Hotnews.

Prin urmare, semestrul al doilea va fi mai scurt, de pe 17 ianuarie 2022 până pe 10 iunie 2022.

Când începe următoarea vacanță a elevilor

Potrivit calendarului actualizat al anului școlar 2021-2022, următoarea vacanță a elevilor și a copiilor de la grădiniță va fi cea de primăvară, care va începe în data de 15 aprilie 2022 și se va încheia în data de 1 mai 2022. Aceasta include astfel atât zilele de Paște ortodox (24 aprilie), Paștele catolic (17 aprilie) dar și ziua Muncii.

Anul școlar se va încheia mai repede cu două săptămâni pentru elevii din clasele terminale (clasa a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă) și cu o săptămână mai repede pentru elevii din clasa a VIII-a, pe 27 mai, respectiv 3 iunie.

De asemenea, elevii nu vor merge la școală nici în zilele de 24 ianuarie, când vor avea parte de un weekend prelungit, de pe 22 pe 24 ianuarie, nici pe ziua de 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului.

Nu în ultimul rând, prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea de Limba și literatura română, va avea loc în data de 14 iunie 2022, în timp ce prima probă din cadrul sesiunii de vară a Bacalaureatului va avea loc în perioada 6-8 iunie: este vorba despre proba orală la limba română.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button