Vacanţă GRATUITĂ la mare pentru copiii din sistemul de protecţie socială al DGASPC Sector 2

de:
01 iul. 2019
0 Afișari
Vacanţă GRATUITĂ la mare pentru copiii din sistemul de protecţie socială al DGASPC Sector 2

100 de copii din sistemul de protecţie al DGASPC Sector 2 care beneficiază de măsură de protecţie specială în sistemul rezidenţial îşi vor petrece o săptămâna din vacanţa de vară pe litoralul românesc. Tabăra organizată de DGASPC Sector 2 se va desfăşura, în perioada 02-07.07.2019, la Costineşti. Cei 100 de copii care provin de la Centrul de Servicii pentru Copilul cu Handicap, Serviciul Alternative de Tip Rezidenţial şi Centrul Pilot de Protecţie al Copilului Victimă a Traficului de Fiinţe Umane „Gavroche” au vârste cuprinse între 8 şi 21 de ani.

Copiii vor beneficia atât de cazare, cât şi de toate mesele zilnice, în cadrul unităţii hoteliere Iunona din staţiunea Costineşti. Programul taberei include activităţi zilnice de recreere şi socializare pe plajă şi diverse excursii tematice în judeţul Constanţa.

„Considerăm că astfel de experienţe sunt mai mult decât binevenite pentru copiii din sistemul de protecţie al DGASPC Sector 2 care s-au aflat şi se vor afla în continuare în centrul preocupărilor noastre. DGASPC Sector 2 a organizat astfel de tabere în fiecare an, iar anul acesta, pe lângă tabăra de la Costineşti, copiii vor beneficia şi de o tabără la munte”, a declarat Mugur Mihai Toader, edilul Sectorului 2.

Tabăra de la Costineşti le va oferi celor 100 de copii din sistemul de protecţie al DGASPC Sector 2 nu doar posibilitatea de a-şi petrece o parte din vacanţa de vară într-un mediu relaxant, la malul mării, ci şi oportunitatea de a-şi explora independenţa şi de a lega prietenii noi. Copiii vor participa la o serie de programe recreative, menite să le dezvolte abilitaţile sociale, abilităţile de comunicare şi să le crească încrederea în forţele proprii.

Cookies