Vacanţa de vară a elevilor, SCURTATĂ. Operatorii din turism: „E destul de grav”

de:
02 mai 2019
1 Afișari
Vacanţa de vară a elevilor, SCURTATĂ. Operatorii din turism:

„Anul trecut la Bursa de Turism Litoral, noi am făcut contractele cu turoperatori începând cu data de 1 mai, 1 iunie, până pe data de 15 septembrie. Ştim foarte bine că sezonul se deschide pe 1 Mai, se închide pe 30 septembrie. În aceste condiţii contractele au fost încheiate, s-au vândut şi ceva locuri în perioada până pe 15 septembrie, poate şi depăşim această perioadă, ne-am trezit cu o hotărâre de la ministerul învăţământului că se scurtează vacanţa copiilor cu o săptămână. Pentru noi e destul de grav pentru că avem deja contracte încheiate şi o să ne trezim iarăşi… Nu ştiu cum să rezolvăm problema aceasta”, a declarat Bucovală, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Prim-vicepreşedintele FPTR l-a rugat pe ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la conferinţa de presă, dacă poate face ceva ca elevii să înceapă noul an şcolar pe 15 sau 16 septembrie.

„Rugămintea mea este dacă se poate să se revină anul acesta şi să lăsăm copiii să înceapă şcoala pe 15-16 septembrie, cum pică. Şi noi am fost elevi şi ştim foarte bine că şi cu o săptămână în plus şi cu una în minus, tot acolo ajungem. Pentru turism este benefic dacă dumneavoastră ne ajutaţi să rezolvăm această problemă”, a mai spus Nicolae Bucovală.

Bogdan Trif a precizat că va vorbi despre acest lucru cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. „O să vorbesc cu doamna Andronescu şi chiar cred că o să reuşim lucrul acesta, nu ştiu dacă neapărat anul acesta, dar măcar pentru anul viitor”, a explicat ministrul Turismului.

Cursurile pentru anul şcolar 2019-2020 încep pe data de 9 septembrie şi se încheie în 12 iunie.

Sursa: news.ro

Cookies