1 Mai pe litoral- hoteluri care arată rău, spații verzi neamenajate

de:
19 apr. 2013
0 Afișari
1 Mai pe litoral- hoteluri care arată rău, spații verzi neamenajate

„Niciuna dintre staţiuni nu este 100% pregătită. Din loc în loc, porţiuni dintre hoteluri, cele de spaţiu public, trotuare şi zone verzi sunt neamenajate. Sunt şi unele hoteluri care arată rău şi a căror imagine o afectează şi pe cea a hotelurilor care arată bine”, a spus Grapini, prezentă pe litoral la un forum balnear.

Ea a afirmat că cel mai bine arată Mamaia, iar la polul opus sunt staţiunile Olimp, Neptun, Saturn şi cele din vecinătatea Mangaliei.

„În unele staţiuni circa 10% din hoteluri nu sunt amenajate, în altele 20%… Niciodată, însă, de 1 Mai nu au fost toate hotelurile pline, deci nu va fi afectat fluxul de turişti”, a spus ministrul.

Grapini consideră că preţurile pe litoral în perioada 1 Mai – Paşte sunt mici şi accesibile turiştilor.

„Din păcate, nu tot litoralul este pregătit pentru 1 Mai. Vrem să vedem cum să constrângem proprietarii de hoteluri, fără să încălcăm însă dreptul la proprietatea privată, să nu strice imaginea vecinilor care au investit”, a adăugat Grapini.

Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă pe litoral minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, preţurile la cazare fiind cuprinse între 45 de lei de persoană pentru o noapte la un hotel de două stele şi 220 de lei de persoană la un hotel de cinci stele din Mamaia.

Patronatele hoteliere şi agenţiile de turism au pregătit oferte speciale, specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete comune, care să includă întreaga perioadă 30 aprilie – 7 mai.

Cookies