ESENTIALȘTIRI

Vă pregătiți pentru vacanța de iarnă? Autoritățile anunță că de Crăciun și Anul Nou infectarea cu virusul COVID-19 nu se oprește în România

Marți, 22 decembrie, a avut loc o întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicatul de presă transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, ni se transmite că „Infectarea cu virusul Sars-Cov-2 nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou” .

Comunicat de presă CNCAV

Marți, 22 decembrie, a avut loc o întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button