Va fi Vlad Voiculescu primul remaniat din Guvernul Cîțu? Tot mai multe voci contra Ministrului Sănătății

25 mart. 2021
382 Afișari
Va fi Vlad Voiculescu primul remaniat din Guvernul Cîțu? Tot mai multe voci contra Ministrului Sănătății

Vlad Voiculescu primul remaniat din Guvernul Cîțu? Se înmulțesc vocile critice la adresa Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care ar putea să fie primul remaniat din actualul Guvern de Coaliție.

Va fi Vlad Voiculescu primul remaniat din Guvernul Cîțu ? O întrebare din ce în ce mai des întâlnită pe buzele politicienilor, a oamenilor simpli sau a analiștilor politici.

Scandalul de pe Facebook avut de Vlad Voiculescu, membru USRPlus, cu Violeta Alexandru, lidera PNL București, nu rămâne fără ecou pentru actualul ministru de la Sănătate, deși acesta a încercat să explice că nu este vorba de niciun ”război”.

Fostul ministru al Muncii din guvernul Orban, Violeta Alexandru, i-a reproșat lui Vlad Voiculescu, actualul Ministru al Sănătății, fără a-i da însă numele, modul în care comunică pe tema numărului tot mai mare de infectări din Capitală. Ea spune că declarațiile lui mai degrabă sporesc îngrijorarea decât să ajute. În replica, acesta spune că s-ar fi trucat datele pandemiei astfel încât să fie organizate alegerile.

În replică, Ministrul Sănătății se întreba despre felul în care a fost calculată rata de incidență în perioada alegerilor parlamentare, spunând că i-a ridicat semne de întrebare.

Și, de aici…a apărut ideea remanierii.

Iohannis, Orban și alt membru PNL împotriva lui Vlad Voiculescu

Mai întâi, Klaus Iohannis, președintele României, a declarat public că nu este de acord cu dorința lui Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucureștiului.

Apoi, Ludovic Orban, liderul PNL, l-a sfătuit pe Vlad Voiculescu să petreacă mai puțin timp pe Facebook, spunând că „Trebuie să fie foarte, foarte ocupat”.

„Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta împotriva pandemiei, să susțină procesul de vaccinare, să pregătească proiectele pentru PNRR, trebuie să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziție care sunt solicitate de spitale și finanțate din fonduri europene, trebuie să fie foarte, foarte ocupat. Nu comentez un comentariu. Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută pe toată perioada. Am avut cu sprijinul STS aplicația Coronaforms în care sunt toate datele și care nu pot fi modificate în niciun fel”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament.

El a sugerat că îl sfătuiește pe Voiculescu să nu mai petreacă atât de mult timp pe Facebook, așa cum ar trebui să facă toți demnitarii:

„Eu n-am avut timp să citesc comentariile. (…) Eu sunt un om ocupat, sunt un om care am o activitate care nu-mi permit să urmăresc și așa trebuie să fie orice om care deține o funcție publică”.

Mai mult, deputatul PNL Florin Roman a declarat și el, la Antena 3, că Vlad Voiculescu ar trebui să fie demis din funcție, pentru a avea mai mult timp să se ocupe de prezența sa în social media.

„Cred ca e timpul ca prim ministrul să-l trimită pe Voiculescu sa vadă de rețelele sociale. Cred ca ar trebui să primească un ultimatum”, a spus Florin Roman.

Vlad Voiculescu primul remaniat din Guvernul Cîțu? Nici colegii din USR nu îl mai văd cu ochi buni

Ba chiar în interiorul USR sunt voci, conform unor surse, care susțin demiterea lui Vlad Voiculescu. Unii dintre colegii de partid consideră că unele acțiuni sau declarații ale actualului ministru al Sănătății provoacă daune de imagine formațiunii politice.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, crede și el că Vlad Voiculescu urmează să fie remaniat, considerând că postarea sa despre modalitatea de calcul a ratei de incidență înainte de alegeri reprezintă un ”colac de salvare”.

„Domnul Vlad Voiculescu n-a ieșit că i s-a năzărit lui.  El a aflat că va fi schimbat din funcție (…) Ce a postat el (pe pagina de facebook – n.red) este un șantaj, în caz că liberalii se hotărăsc să-l schimbe din funcție. A vrut să arate că poate să iasă cu date despre infracțiunea de atentat la siguranța statului român comisă de Ludovic Orban și Klaus Iohannis”, a comentat Marcel Ciolacu.

Colac peste pupăză, ultima problema a lui Vlad Voiculescu vine chiar din social media. Sunt tot mai mulți cei care comentează negativ la adresa sa, arătându-și dezamăgirea față de ministru.

 

Cookies