Va fi căldură în cartierele din București unde acum NU este apă caldă? EXCLUSIV Răspunsul dir gen. al Termoenergetica Claudiu Crețu

07 oct. 2021
3481 afișări
Va fi căldură în cartierele din București unde acum NU este apă caldă? EXCLUSIV Răspunsul dir gen. al Termoenergetica Claudiu Crețu

De joi, 7 octombrie, în București încep probele de furnizare a căldurii, a anunțat astăzi Compania Municipală Termoenergetica. Decizia a fost luată în condițiile în care meteorologii au transmis că temperaturile vor scădea în următoarele zile. În prezent, mai multe cartiere ale Capitalei nu primesc însă apă caldă. Vor primi în schimb căldură?

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti – CMTEB, anunță că în cursul nopții de joi, 7 octombrie, spre vineri, 8 octombrie 2021, încep probele la cald pentru consumatorii din Capitală. Căldura în București va fi furnizată progresiv, potrivit informațiilor oficiale transmise de Compania Municipală Termoenergetica București.

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, nu are vești bune pentru bucureștenii care suferă acum de lipsa apei calde la robinet. El a declarat pentru B365.ro că, în acest moment, este verificat echilibrul hidraulic al întregului sistem și în funcție de rezultate, acolo unde vor exista probleme de încărcarea cu apă la temperatura optimă, Termoenergetica va remedia situația pe parcurs.

Întrebat dacă cartierele fără apă caldă vor primi căldură, Claudiu Crețu a precizat că „nu există certitudine”.

„În acest moment, este verificat echilibrul hidraulic al întregului sistem și în funcție de rezultate, acolo unde vor exista probleme de încărcarea cu apă la temperatura optimă, Termoenergetica va remedia situația pe parcurs. Nu există certitudine (pentru furnizarea agentului termic în zonele afectate în prezent de lipsa apei calde – n.r). La unii căldura se va simți mai mult, la alții mai puțin. Remediem pe parcurs”, a declarat, pentru B365.ro directorul general Termoenergetica Claudiu Crețu.

Anunțul primit de Asociațiile de locatari din București
FOTO Anunțul Termoenergetica de furnizare a căldurii, afișat la intrarea în blocurile din București

Cartiere întregi din București nu au apă caldă. Termoenergetica actualizează zilnic LISTA în care apar aceleași blocuri

Sute de blocuri din București sunt afectate, în prezent, de lipsa apei calde. Bucureștenii din cartierele Rahova, Drumul Taberei, Grozăvești, Militari, etc nu parte de săptămâni la rând de condiții optime pentru a se spăla.

Termoenergetica publică zilnic lista blocurilor unde sunt avarii sau revizii de instalații, și promite că în maxim 48 de ore situația revine la normal. Doar că după 48 de ore, pe listă apar aceleași blocuri. Revoltată, președinta unei asociații de proprietari spune că nu mai știe ce să le spună oamenilor.

”Eu nu-i mai cred (pe cei de la Termoenergetica – nr). În fiecare zi blocul nostru apare pe listă, cu promisiunea de punere în funcțiune în 24-28 de ore, după ce se depășește acest timp, blocul reapare. Este doar o amăgire, în cele din urmă o dezinformare, în loc să ni se comunice o perioadă mai lungă de timp, dar sigură, ni se spune mâine aveți apă caldă. Doar că a doua zi o luăm de la capăt. Blocul repare”, ne-a declarat B.A., președinta unei asociații de proprietari din cartierul Drumul Taberei.

Lista cu blocurile unde NU este furnizată apă caldă poate fi consultată AICI.

Citește și

Cookies