Vă este frică de injecții? Locații atipice pentru vaccinare precum gări, stadioane, aeroport sau muzee

25 mai 2021
54 Afișari
Vă este frică de injecții? Locații atipice pentru vaccinare precum gări, stadioane, aeroport sau muzee
Nr.1 la vaccinare, București. Situație actualizată: rata de vaccinare depășește 50% din populația eligibilă

Valeriu Gheorghiță, coordontorul CNCAV, anunță că vor fi disponibile locații atipice pentru vaccinare, astfel încât toată lumea să aibă acces și vaccinul să ajungă la beneficiari.

Locații atipice pentru vaccinare în viitorul apropiat. Medicul Valeriu Gheorghiță spune că oamenii se vor putea vaccina anti-Covid în gări, aeroporturi, muzee, pe stadion sau chiar în puncte de imunizare amenajate între blocuri.

Valeriu Gheorghiță spune că aceste locații vor ajuta oamenii cărora le este teamă de injecții, de spitale, să poată veni mai relaxați la imunizare.

„Sunt persoane care evită să meargă la spital, care au temeri față de injecții și tratamente, doctori. E bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi muzee, gări, aeroporturi, stadioane, diverse localități turistice, litoral, munte, unde e interacțiune crescută între persoane. În urban ne gândim să organizăm puncte de vaccinare între blocuri, grupat anumite blocuri să fie arondate unor puncte de vaccinare fixe care să poată fi ulterior mutate de la o regiune la altă, ca să avem o acoperire mai mare. E nevoie de o fragmentare cât mai mare a procesului în puncte mai mici, dar cu acoperire mai ridicată”, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.

”Orașul vaccinează satul”

Echipe medicale de vaccinare din orașe vor merge din poartă în poartă și vor vaccina persoanele care își doresc acest lucru la sate, a mai declarat, marți, coordontorul CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță.

„Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluții punctuale și anume, unul dintre conceptele pe care le propunem și pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la . Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activități de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați sau se vor face o serie de activități mini-maraton de vaccinare în spații puse la dispoziție de autoritățile locale”, a spus Valeriu Gheorghiță.

 

Cookies