Vă e frig și azi în case? Probabil că nu vă-ncălzește cu nimic încă o știre despre modernizarea rețelei de termoficare din București

24 nov. 2020
77 Afișari
Vă e frig și azi în case? Probabil că nu vă-ncălzește cu nimic încă o știre despre modernizarea rețelei de termoficare din București

Cum va fi modernizată rețeaua de termoficare din București. De unde provin banii necesari?

Reabilitarea sistemului de termoficare al Bucureștiului

La sfârșitul lunii octombrie, premierul Ludovic Orban a anunțat că, în şedinţă de guvern, s-a adoptat un memorandum pentru reabilitarea a 106 kilometri „de reţea primară” din sistemul de termoficare a Capitalei. Singura chestiune care a rămas de rezovat este cea dacă nu cumva reprezintă ajutor de stat, ceea ce ar contraveni legislației europene, dar a dat asigurări că este un contract ce poate fi semnat și care va demara.

„Pot să vă spun cu siguranţă că Primăria Capitalei şi primarul ales al Municipiului Bucureşti va avea bucuria să semneze contractul de finaţare pentru reabilitare a 106 km de reţea primară din cele 946 de km, un contract în valoare de 278 de milioane de euro, un contract în care, sigur, mai avem o singură chestiune de rezolvat, privitor la chestiunea ajutorului de stat, dar este un contract care poate fi semnat şi care va demara, iar evident că are ca rezultat reducerea pierderilor, reducerea pierderilor estimate cu 6%, de la 28,6 la 22,7”, a detaliat Ludovic Orban.

„Prezenţa mea aici este şi o garanţie a faptului că, în calitate de premier, voi sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general ales, Nicuşor Dan. Şi, mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar care de fapt generează beneficii pentru Bucureşti”, a mai spus premierul.

Ce a declarat Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, în cadrul unei emisiuni televizate, a declarat că se așteaptă ca pe rețeaua de termoficare a Bucureștiului să apară 10-15 avarii în fiecare zi. Nicușor Dan a precizat că din februarie anul viitor va începe înlocuirea conductelor, proces care ar putea dura până la șapte ani. Nicușor Dan a explicat că, momentan, eforturile și mobilizarea se vor concentra pe pregătirea unor echipe suplimentare de intervenție, pe asigurarea materialelor pentru reparații și a promis că va exista o comunicare bună a companiei de termoficare cu bucureștenii atunci când aceștia reclamă avarii.

„Ce facem până în februarie este management de avarie, adică trebuie să fim suficient de rapizi, astfel încât să reușim să reparăm sutele de avarii care vor apărea în această iarnă. Mă aștept să avem undeva la 10-15 avarii pe zi. Din februarie urmează chestiunea de fond, înlocuirea rețelei. O să dureze 6-7 ani, însă specialiștii au identificat care sunt zonele cele mai problematice, cu ele vom începe”, a declarat Dan.

Cookies