Va avea autostrada care leagă Moldova de București pistă de bicicletă ?

19 mart. 2021
155 Afișari
Va avea autostrada care leagă Moldova de București pistă de bicicletă ?

Va avea autostrada care leagă Moldova de București pistă de bicicletă ? Autostrada care leagă Moldova de București va avea pistă de bicicletă şi staţii de încărcare pentru maşini electrice, conform celui mai avansat proiect major de infrastructură rutieră din regiune, obiectiv prioritar pentru finanţarea prin PNRR (Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă).

Va avea autostrada care leagă Moldova de București pistă de bicicletă? Sună fantezist, știm, și este clar că este o premieră pentru România dar, dacă ne încredem în proiect nu avem decât să așteptăm și să vedem dacă așa va fi.

Este vorba despre Autostrada A7, Ploieşti-Paşcani, care străbate Moldova de la Nord la Sud și leagă provincia de București. Acestea este cel mai avansat proiect major de infrastructură rutieră din regiune, obiectiv prioritar pentru finanţarea prin PNRR (Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă), scrie Antena3.

Pentru a „prinde” finanţarea prin PNRR, Ministerul Transporturilor pregăteşte câteva argumente care să transforme A7 în „Autostradă Verde” concept care răspunde exigenţelor Planului, informează economedia.ro.

Va avea autostrada care leagă Moldova de București pistă de bicicletă? Ministrul Transporturilor neagă

Autostrada Moldovei are în premieră un culoar de expropriere de 100 de metri lăţime (standardul este de 70 metri) pentru ca infrastructura secundară (drumuri tehnologice, laterale etc.) să poată fi transformată în pistă de biciclete, potrivit documentației CNAIR.

Pe de altă parte, însă, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că nu vor exista piste de biciclete de-a lungul traseului noilor autostrăzi, ci pe alte rute.

El spune că autostrăzile, precum A7, vor avea, în schimb, ”perdele forestiere de-a lungul lor, precum și stații de încărcare pentru mașini electrice în parcări și centrele de întreținere, ambele prinse încă din faza de proiect tehnic”, a explicat ministrul Drulă.

Cookies