Vă agasează cerşetorii, pe stradă? Sunaţi la linia verde de urgenţă

de:
10 sept. 2012
0 afișări
Vă agasează cerşetorii, pe stradă? Sunaţi la linia verde de urgenţă

Campania, intitulată sugestiv „Ajută-i cu adevărat. Spune NU cerşetoriei!”, este derulată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6. 

„Acţiunea se va desfăşura atât online, cât şi plin amplasarea de bannere şi împărţirea periodică de materiale informative în principalele intersecţii ale Sectorului 6, având ca obiectiv atenţionarea cetăţenilor şi conştientizarea efectelor negative ale acestui fenomen. În acelaşi timp, vor fi popularizate serviciile pe care Direcţia le poate oferi familiilor sau persoanelor defavorizate care practică acest tip de activitate, precum şi numărul de intervenţie permanentă în regim de urgenţă – 0731.62.48.49 – destinat celor care se întâlnesc cu acest fenomen”, a declarat Marius Lăcătuş, directorul general al DGASPC Sector 6. 

Conform sursei citate, campania de informare va începe în zonele vulnerabile identificate de administraţia locală, respectiv pieţele şi marile intersecţii din Sectorul 6, în zonele Moghioroş şi Crângaşi. 

În plus, vor fi formate patrule mixte de poliţişti locali şi reprezentanţi ai DGASPC Sector 6 care vor patrula pe străzile din sector pentru a identifica cerşetorii de pe străzi. 

În baza de date a poliţiştilor se află peste 150 de persoane identificate la cerşit, „campionul” fiind un cerşetor amendat de aproape 60 de ori până acum. 

„Este necesar să atragem atenţia că oferind bani nu vom rezolva problema, ci vom face ca fenomenul să ia amploare”, a menţionat Cezar Marinescu, directorul general de la Poliţia Locală Sector 6. 

Autorităţile locale atrag atenţia asupra faptului că bucureştenii nu ar trebui să se lase impresionaţi nici de copiii-cerşetori din cauză că în spatele lor se află adevărate reţele care le iau banii, şi nici de cei care ţin în braţe aşa-zişi bebeluşi întrucât aceştia sunt, în realitate, păpuşi artizanale, după cum B365.ro a scris aici

Persoanele prinse că cerşesc sunt, de regulă, sancţionate cu cel mult 500 de lei însă amenzile nu sunt niciodată plătite de acestea. 

Cookies