„V-o amintiți pe Gaia?” Se montează instalațiile pentru Lights On. Din 9 decembrie, magie în parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor

06 dec. 2022
2231 Afișari
"V-o amintiți pe Gaia?" Se montează instalațiile pentru Lights On. Din 9 decembrie, magie în parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor. Sursa foto: Facebook/ Lights On Romania

Ediția de anul trecut a Lights on din București a făcut furori, mai ales cu instalația „Gaia”. Iată că festivalul revine și anul acesta în oraș, tot în Sectorul 2 al Capitalei. Evenimentul începe vineri, 9 decembrie 2022.

Primarul Sectorului 2 este convins că festivalul internațional de lumini care poposește în Capitală va fi o bucurie și în acest an. Totodată, Radu Mihaiu i-a anunțat pe bucureșteni că, zilele acestea, în parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor, se montează instalațiile de lumini.

Lights On revine în București, între 9 și 18 decembrie

„Vă aduceți aminte de Gaia?”, îi întreabă Radu Mihaiu pe bucureșteni, într-o postare pe Facebook.

Instalația „Gaia”, creată de Luke Jerram, a fascinat publicul bucureștean anul trecut. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu
Instalația „Gaia”, creată de Luke Jerram, a fascinat publicul bucureștean anul trecut. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Festivalul Lights On revine în Sectorul 2 al Capitalei, iar ediția de anul acesta aduce instalații noi create de artiști din România, Polonia, Marea Britanie, Franța și Olanda.

„Lights On a fost o bucurie pentru bucureșteni în 2021 și sunt convins că va fi o bucurie și în 2022. Luminile lunii decembrie pot fi mai mult decât doar luminițe pe bulevarde, pot fi lucrări de arta ale unor artiști extraordinar de talentați”, transmite primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu este încântat că bucureștenii pot vedea astfel de lucrări de artă în Sectorul 2.

Edilul anunță că zilele acestea se montează instalațiile festivalului de lumini care vor fi expuse în perioada 9 și 18 decembrie în mai multe parcuri din Sectorul 2: Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor.

Instalațiile „Museum of the Moon” și „Mi-e dor de tine” ajung în Capitală

În premieră, instalația celebră „Museum of the Moon”, creată de britanicul Luke Jerram, va fi expusă 10 zile în Parcul Ioanid, locul unde anul trecut „Gaia” (ce aparține aceluiași artist) a fascinat publicul bucureștean.

Totodată, celebra instalație „MI-E DOR DE TINE”, creată de fondatorul Lights On Romania, Andi Daiszler, va fi expusă, în premieră, la București.

Cookies