ESENTIAL

V-ați săturat de discuțiile despre comisii care cercetează? Bun, acum nu se mai termină discuța despre „Grupul de Lucru al lui Vlad Voiculescu”. Ce mai spune fostul ministru acum

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, luni, în cadrul unui interviu cu Dragoș Pătraru, că discuţia despre constituirea grupului de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19 este una "ridicolă", în condiţiile în care premierul Florin Cîţu fusese informat despre acest grup de lucru, iar problema principală o constituie numărul real al deceselor.

„Mai întâi că e ridicolă toată discuţia. Când cineva semnalează o problemă gravă, de interes public, cum ar fi numărul deceselor de COVID-19, asta este tema şi la ani distanţă ca importanţă e că s-a făcut un grup de lucru şi că acest grup de lucru n-a apucat să funcţioneze, respectiv n-a apucat să constate care este dimensiunea problemei”, a transmis Vlad Voiculescu la Prima TV.

Cîțu ar fi fost informat

Potrivit acestuia, prim-ministrul a fost informat printr-o scrisoare clasificată, transmisă la Guvern, pentru care există şi semnătură de primire.

„Astea sunt două lucruri banale. Unu – că s-a format un grup de lucru şi doi – că există o informare transmisă (către premier n.r.), cu semnătura de primire de la cineva de la Cancelarie, de la Guvern, care a coborât, înţeleg şi a semnat de primire”, a menţionat Voiculescu.

El a adăugat că acest grup de lucru nu a putut funcţiona, în condiţiile în care patru din cei cinci membri au plecat din minister odată cu demiterea ministrului.

Ce spune Voiculescu despre grupul de la MS

„Ideea că premierul spune „nu există grupul de lucru” – există. Dacă ne uităm la dată, vedem cât de ridicolă este toată discuţia asta. S-a înfiinţat în 12.04, noi în 14.04 am fost demişi, şi eu şi doamna doctor Moldovan, şi cu noi cred că patru din cei cinci membri. Deci, dacă a existat sau nu a existat grupul de lucru, e incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta, dar decizia există şi are un număr şi este la cabinetul secretarului de stat şi informarea care aducea la cunoştinţă premierului că există această problemă, ceea ce oricum am făcut şi eu în conferinţă de presă vineri, asta e ceva ce nu poate fi pus la îndoială. (…) Ceea ce aş vrea să spun e cât de ridicolă este toată discuţia despre lucrurile astea două şi cât de ridicol este că premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză despre cele două chestiuni minore. Chestiunea majoră, care ar fi trebui să fie deja investigată, este problema de fond”, susţine Vlad Voiculescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button