Uzina Mecanica Bucureşti ar putea produce un jeep militar 4X4 pentru Fiat-Chrysler

de:
24 mai 2016
0 Afișari
Uzina Mecanica Bucureşti ar putea produce un jeep militar 4X4 pentru Fiat-Chrysler

Colaborarea vine la propunerea companiei nationale ROMARM, iar pentru a se concretiza institutiile de forta ale Ministerului Apararii ar trebui sa fie si ele de acord daca vor astfel de modele si, mai ales, cate astfel de masini pentru ca o cerere concreta sa poate fi conturata. Initial, Fiat-Chrysler ar putea doar asambla la Bucuresti modelele JEEP J8, insa daca cererea depaseste 400 de masini atunci productia diferitelor componente ar putea fi integrata in fabrica din Capitala.

Compania Nationala ROMARM a initiat un dialog preliminar cu producatorul Fiat-Chrysler pentru integrarea productiei de autovehiculele militare 4×4 de tip Jeep J8 in cadrul Uzinei Mecanice Bucuresti, insa acest parteneriat se va concretiza doar daca institutiile de forta ale MApN (Fortele terestre, navale , aeriene), precum si alte institutii de ordine publica sau securitate nationala se vor arata interesate de achizitionarea unui astfel de model.

Reprezentantii Romarm si ai Uzinei Mecanice Bucuresti spun ca un acord privind asamblarea de automobile de tip Jeep in Romania ar fi o oportunitate pentru uzina din Romania care, in prezent, functioneaza la aproximativ 10% din capacitate. Mai mult, in functie de cererea venita din partea institutiilor din Romania, in Uzina de la Bucuresti se va putea trece de la asamblare chiar la productia unor elemente.

„Ar fi nevoie de 400 de unitati pentru un grad de integrare de 30%, sa dezvoltam niste linii automatizate pentur diverse componente”, a explicat Toader Ulise, directorul Uzinei Mecanice Bucuresti care a precizat ca in functie de numarul comandat, productia diferitelor componente poate fi marita. „Altfel, la 100 de bucati vin componentele aici si doar le asamblam”, a spus oficialul.

Sursa: Hotnews

Cookies