Uto UGHI, ultimul discipol al lui George Enescu, susține un concert de Ziua Muzicii la Ateneul Român

de:
01 oct. 2014
0 Afișari
Uto UGHI, ultimul discipol al lui George Enescu, susține un concert de Ziua Muzicii la Ateneul Român

Concertul violonistului Uto Ughi, acompaniat la pian de Bruno Canino, face parte dintr-un calendar bogat de evenimente culturale la București în cadrul semestrului Președinției italiene a Consiliului Uniunii Europene.

De Ziua Internațională a Muzicii, 1 octombrie, concertul susținut de Uto Ughi și Bruno Canino deschide stagiunea de concerte a Ateneului Român.

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Italiene în România, în calitate de Preşedinte prin rotaţie al Consiliului Uniunii Europene, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Filarmonica George Enescu, în parteneriat cu Muzeul Naţional George Enescu, Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi şi Grand Hotel Continental. 

Uto Ughi a primit miercuri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi, violonistul – ultimul discipol în viață al maestrului George Enescu – a cântat la vioară și a rememorat momente din întâlnirile cu George Enescu.

„Cred că primul fragment studiat cu maestrul George Enescu a fost Bach. Singurul regret pe care-l am este că l-am cunoscut pe Enescu la vârsta de 10 ani și am studiat doar un an împreună și cred că nu eram capabil la acea vreme să înțeleg măreția sa. Pentru prima dată când am început lecția, am rămas impresionat de privirea magnetică a maestrului. Când se așeza la pian, se deschidea practic un alt univers”, a povestit violonistul Uto Ughi.

Un alt mare muzician italian, trompetistul de jazz Paolo Fresu, va susține pe 14 octombrie un spectacol la Sala Radio într-un concert în exclusivitate în România.

Spre sfârșitul anului 2014, Ambasada Italiei va aduce în România și o trupă de dans contemporan care va prezenta un spectacol dedicat Mării Mediterane.

„Sperăm cu adevărat ca aceste întâlniri nu numai să obțină un mare succes la public, ci și să reușească să transmită sentimentul cel mai profund al apartenenței comune la Europa, întârind în același timp relațiile bilaterale excelente dintre Italia și România.

Muzica rămâne, într-o Uniune Europeană alcătuită din multe limbi diferite, limbajul cel mai universal la care putem apela pentru a difuza exact acel sentiment de comuniune reamintit de motto-ul european «Uniți în diversitate!»”, afirmă Diego Brasioli, Ambasadorul Republicii Italiene în România.

Cookies