Utilizarea Suplimentelor Alimentare pe Bază de Plante Pentru Ținerea Sub Control a Diabetului (P)

22 dec. 2021
51 afișări
Utilizarea Suplimentelor Alimentare pe Bază de Plante Pentru Ținerea Sub Control a Diabetului (P)
Utilizarea Suplimentelor Alimentare pe Bază de Plante Pentru Ținerea Sub Control a Diabetului

Diabetul reprezintă o afecțiune ce însoțește pacientul pe tot parcursul vieții. Pe lângă tratamentele convenționale, foarte multe persoane optează să folosească suplimente alimentare pentru diabet pe bază de plante pentru menținerea acestuia sub control și îmbunătățirea generală a stilului de viață.

Suplimentele alimentare pe bază de plante au rolul de a menține glicemia în limite normale, de a metaboliza insulina, sunt antioxidante, sprijină sistemul imunitar și asigură o stare generală de bine. Suplimentele oferite de Biove fac parte din categoria suplimentelor alimentare certificate de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului. Biove are grijă de sănătatea întregii familii prin suplimente alimentare naturale, alimente bio și eco, produse cosmetice de calitate și produse pentru pitici.

Suplimente pe bază de plante

Pentru menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale, stabilirea nivelului de colesterol, creșterea imunității și o stare generală de bine, folosirea unor suplimente alimentare pentru diabet poate avea de cele mai multe ori efecte benefice. Suplimente sub formă de capsule ce conțin scorțișoară, pepene amar, aloe vera sau ginseng american, pot avea un rol benefic în scăderea glicemiei.

Suplimentele cu scorțișoară folosite pe o perioadă de minim 3 luni au un rol benefic în scăderea glicemiei, scorțișoara ajutând celulele corpului să răspundă mai bine la insulină. De asemenea, suplimentele alimentare cu scorțișoară îmbunătățesc nivelurile de lipide din sânge, au rol antioxidant și ajută și la reglarea tensiunii arteriale.

Pepenele amar folosit în tratarea diabetului timp de minim 12 săptămâni ajută la scăderea indicelui glicemic. Acesta conţine 16 aminoacizi identici cu aminoacizii insulinei bovine (insulina bovină este o substanță ce se administrează diabeticilor). Suplimentele alimentare având la bază castravete amar ajută și la întărirea sistemului imunitar și diminuarea inflamației din organism.

Suplimentele alimentare ce conțin aloe vera pot scădea nivelul glicemiei, în special la persoanele cu Diabet zaharat tip 2. Folosite pentru o perioadă de cel puțin 3 luni, suplimentele cu aloe vera scad nivelul zahărului din sânge și ajută la repararea celulelor beta din pancreas ce sunt responsabile pentru producerea insulinei. Aloe vera ajută la creșterea nivelului de insulină, stimulează celulele beta din pancreas, protejează corpul împotriva complicațiilor renale survenite din pricina diabetului și ajută la menținerea unei stări bune de sănătate.

Ginsengul american ajută și el la scăderea glicemiei prin creșterea secreției de insulină. Pentru efecte optime se recomandă folosirea lui înainte de mese. Ginsengul american poate îmbunătăți și absorbția de glucoză prin reglarea transportatorilor de glucoză, fapt ce duce la menținerea unei greutăți ideale.

Suplimente de vitamine și minerale

Suplimentele de vitamine și minerale sunt din ce în ce mai căutate, nu doar de persoanele cu diabet, ci de către toți cei care își doresc o stare generală mai bună și un sistem imunitar puternic. Suplimentele ce conțin crom, vitamina B1, ALA sau magneziu, sunt recomandate pentru persoanele ce suferă de diabet și doresc să-și îmbunătățească necesarul de nutrienți cu ajutorul unui complex de vitamine și minerale.

Suplimentele cu crom ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 1. Acestea îmbunătățesc efectele insulinei și ajută celulele beta din pancreas să producă o cantitate mai mare de insulină. Cromul reduce pofta de mâncare, implicit consumul de dulciuri, menține o concentrație normală de glucoză în sânge și are rol benefic în metabolismul normal al macronutrienților.

Persoanele diabetice au deficit de vitamina B1. Suplimentele alimentare ce au la bază vitamina B1 ajută diabeticii să mențină un nivel optim de vitamine, pentru a preveni bolile de inimă sau deteriorarea vaselor de sânge.

Vitamina D este necesară pentru îmbunătățirea celulelor pancreatice ce produc insulina. Suplimentele cu vitamina D îmbunătățesc nivelul zahărului din sânge.

ALA sau Acidul alfa-lipoic este un antioxidant puternic. Suplimentele alimentare cu ALA duc la scăderea glicemiei a jeun, reduc stresul oxidativ și scad rezistența la insulină.

Magneziul este un mineral ce ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Suplimentele alimentare pe bază de magneziu ajută la secreția normală de insulină și repartizarea acesteia în țesuturile corpului.

Ceaiuri pentru menținerea glicemiei în limite normale

Nu doar suplimentele alimentare sub formă de capsule, pulbere sau uleiuri ajută la menținerea unui nivel optim de glucoză în sânge, ci și ceaiurile din plante.

Ceaiul de soc, de exempli, ajută metabolismul glucozei. Cel din schinduf ajută nu doar la menținerea în limite normale a diabetului, ci și la hipercolesterolemie, hiperglicemie, obezitate sau astenie fizică.

Combinații de plante în ceaiuri, precum castravetele amar, afin, dud-negru, măslin sau fasole au rolul de a menține concentrația normală a glucozei în sânge.

Suplimente alimentare în combinație cu tratamente alternative

Folosirea unor suplimente alimentare, după înștiințarea medicului specialist în prealabil, și combinarea acestora cu un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și anumite tehnici de relaxare, pot avea efecte extrem de benefice în ținerea sub control a diabetului.

Efectuarea unor exerciții fizice de cel puțin două ori pe săptămână reprezintă o parte din tratamentul pentru diabet. Exercițiile fizice reduc nivelurile zahărului din sânge, îmbunătățesc toleranța la glucoză, reduc tensiunea arterială și oferă o stare generală de bine întregului organism. Au un rol extrem de benefic asupra sănătății psihice.

O dietă echilibrată pe bază de legume, fructe, cereale, alimente cu indice glicemic scăzut (cartofi dulci, Quinoa, lapte degresat, legume fără amidon, nuci și semințe, carne sau peşte) și hidratarea corespunzătoare ajută la un corp sănătos cu un indice glicemic potrivit.

Evitarea stresului și eliminarea acestuia prin ședințe de aromaterapie cu uleiuri esențiale de scorțișoară, chimen, oregano sau schinduf, au un rol benefic în scăderea nivelului de glucoză din organism.

Diabetul deși nu poate fi vindecat pe deplin, poate fi ținut sub control. Folosirea unor suplimente alimentare potrivite, o dietă echilibrată și o viață fără stres sunt elemente indispensabile pentru menținerea glicemiei în limite normale.

Sursă foto: pixabay.com

Cookies