Utile de București | Fișa medicală pentru permisul auto

21 ian. 2021
107 Afișari
Utile de București | Fișa medicală pentru permisul auto

Trebuie să dai Examenul pentru permisul auto, sau trebuie să îl reînoiești pentru că acesta a expirat. În ambele cazuri vei avea nevoie de fișa medicală pentru permisul auto.

Trebuie spus de la început că fișele medicale au valabilități între 6 luni și un an. De exemplu, dacă ai terminat școala auto iar la finalul ei ai obținut fișa medicală, aceasta are valabilitate un an. Dacă ești un candidat cu permisul de conducere anulat, avizul psihologic necesar are valabilitate de șase luni.

Să vedem cum obții fișa medicală

Trebuie spus de la început că lista unitaților autorizate pentru fișa medicală  este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătății (www.ms.ro) la http://www.ms.ro/2019/07/25/lista-unitatilor-autorizate-de-asistenta-medicala-pentru-examinarea-ambulatorie-a-candidatilor-la-obtinerea-permisului-de-conducere-si-a-conducatorilor-de-autovehicule-sau-tramvaie/.

Numai că, vedeți dvs, informația este veche. Ultimul update la această listă a fost făcut în iulie 2019 și de atunci din cauza alertei sanitare, lucrurile s-au schimbat.

PONT. Atenție! Din cauza alertei sanitare este posibil ca lista aflată pe site-ul Ministerului Sănătății să nu aibă o actualitate de 100%. Conform datelor, ultima variantă a acestei liste a fost făcută în iulie 2019.

Așa că cea mai bună soluție este să găsești singur, pe Google, o unitate sanitară care face acest lucru. La o căutare fie ea superficială vei găsi câteva posibilități.

O vizită medicală presupune incursiunea (și implicit căpătarea parafei) pentru mai multe specialități medicale. Specialitățile obligatorii, conform legislației în vigoare sunt: medicina interna, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, la care se adaugă examinarea psihologică.

Pentru eliberarea fișei medicale pentru permisul auto este necesar sa vă prezentați cu:

  1. Buletin/carte de indentiate;
  2. Ochelari de vedere (daca este cazul);
  3. Fisa de școlarizare (numai pentru obținerea permisului auto).
  4. Adeverința de la medicul de familie în care să se menționeze dacă pacientul figurează cu boli cronice.

PONT. Atenție! Adeverința de la medicul de familie poate fi luată și în format electronic.

Acum ai o problemă. UNDE să mergi, ce clinică să alegi. Poți alege o rețea de sănătate privată – dar dezavantajul este că deseori aici va trebui să plătești fiecare examinare în parte, iar vizita se poate întinde pe două sau chiar trei zile.

O alternativă agreată de Ministerul Sănătății sunt acele clinici mici care cam din asta trăiesc. S-au organizat și oferă în condițiile legii consultanță medicală pentru obținerea permiselor de conducere, certificatelor de port-armă, avize psihologice etc. Partea bună este că aici „circuitele” sunt organizate. Echipele de medici sunt întrunite și poți scăpa relativ repede.

Evident că unele clinici se vor advertiza că îți rezolvă problema în 60 sau 90 de minute, poate că nu se încadrează chiar aici, dar vei economisi timp.

Mai mult, unele dintre clinici îți vor elibera fișa medicală pentru permisul auto pe loc sau a doua zi.

Cookies