UTIL | Abonamentele STB se vor prelungi cu durata zilelor de grevă

25 ian. 2022
3912 Afișari
UTIL | Abonamentele STB se vor prelungi cu durata zilelor de grevă

Greva angajaților Societății de Transport București (STB), declanșată joia trecută, s-a încheiat, astfel că circulația de suprafață a fost reluată marți dimineață în Capitală.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni seară că autoritățile locale au decis ca abonamentele pentru transportul public să fie prelungite cu durata zilelor de grevă ale angajaților STB.

Greva a început joi, 20 ianuarie și s-a încheiat marți, 25 ianuarie, la primele ore ale dimineții. La ora 6:00, erau pe traseu 1287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394, a anunțat directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

Abonamentele STB se vor prelungi cu 5 zile

„Multă lume ne-a sunat pe numărul unic, iar decizia STB este de a prelungi abonamentele în curs, adică abonamentele vor fi prelungite cu durata zilelor de grevă”, a afirmat Nicușor Dan, într-o declarație de presă făcută la sediul Primăriei, după o nouă negociere între reprezentanții Consiliului de Administrație ai STB și cei ai sindicatului condus de Vasile Petrariu.

Nicușor Dan a adăugat că salută „decizia rațională și legală a șoferilor care au iesit pe traseu” și a făcut un apel la șoferi și vatmani să revină la lucru de marți, 25 ianuarie, pentru că „vremea acestui sindicat a apus”.

„Este o aventură, cu riscuri care nu merită. Îi îndemn pe soferi și pe vatmani să se gândească la copiii care merg la școală și care petrec mult timp pe frigul de afară. Îi îndemn să se gândească la consecințe”, a mai spus Nicușor Dan, care a precizat că urmează disponibilizări pentru șoferii care nu vor reveni la muncă.

Protestul angajaţilor STB a continuat luni, 24 februarie, pentru a cincea zi consecutiv. La finalul negocierilor primarul Nicușor Dan a dat de înțeles că nu s-a ajuns la o înțelegere. Și liderul de sindicat Vasile Petrariu a transmis că nu s-a luat o decizie fermă.

Cookies