UTI: Cititoarele de carduri de la RATB, instalate după o licitaţie internaţională

de:
16 iun. 2011
0 Afișari
UTI: Cititoarele de carduri de la RATB, instalate după o licitaţie internaţională

Potrivit reprezentanţilor companiei, citaţi de NewsIn, asociaţia din care UTI a făcut parte a avut cel mai mic preţ, câştigând astfel licitaţia. Declaraţiile survin în urma apariţiei unor articole, în presa centrală, cu privire la decizia RATB de a renunţa la biletele de călătorie pe hârtie.

Confrom oficialilor companiei UTI, emiterea titlurilor de transport este făcută exclusiv de către Regie, iar UTI doar a pus la dispoziţie infrastructura necesară sistemului de taxare automată. Potrivit unor informaţii apărute în mass-media, aplicaţia dezvoltată şi implementată pentru carduri este o simplă preluare a unui presupus soft Mifare, dar compania neagă această afirmaţie.

”În urma câştigării licitaţiei internaţionale organizată de RATB, UTI a dezvoltat o soluţie proprie conformă atât cerinţelor licitaţiei, cât şi specificaţiilor şi condiţiilor din standardul ISO 14443. Aşadar, nu este vorba de preluarea niciunui soft, fiind vorba de un standard pe baza căruia fiecare companie interesată poate dezvolta o soluţie proprie”, completează reprezentanţii companiei.

Cookies