UTI a primit noi contracte de 18 milioane de lei pentru întreţinerea şi modernizarea semafoarelor din Bucureşti

de:
27 feb. 2011
3 Afișari
UTI a primit noi contracte de 18 milioane de lei pentru întreţinerea şi modernizarea semafoarelor din Bucureşti

Contractul pentru service, întreţinere, mentenanţă automate de dirijare a circulaţiei si modernizare a instalaţiilor de semaforizare, în Municipiul Bucuresti, va dura trei ani de la semnare şi se ridică la valoarea de 17,734,773.98 RON, conform siteului de licitaţii electronice. Contractul a fost acordat prin licitaţie deschisă firmei UTI Traffic Management, fiind luată în considerare oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere electronic.

UTI, compania omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu (fost maior al Armatei Române, decorat cu Ordinul National pentru merit in grad de cavaler de către Ion Iliescu) este de altfel o veterană a contractelor cu Administraţia Străzilor din Bucureşti, ca şi a contractelor cu autorităţile locale, în general. Chiar şi celebrii „morcovi” – separatoarele de trafic de pe străzile bucureştene a căror durată de viaţă nu a fost mai mare de o lună, au fost montaţi ca urmare a unui contract între Administraţia Străzilor şi UTI. Cele 15.000 de dispozitive montate au costat autorităţile locale 800.000 de euro.  UTI Traffic Management a primit lucrarea la sfârşitului anului 2009. Culmea, firma Vesta, care produce în exclusivitate pe România separatoarele, avea făcută publică o ofertă la jumătate de preţ, scria Evenimentul Zilei, la mijlocul acestui an. La rândul ei, UTI a cumpărat produsele de la Vesta şi le-a vândut primăriei. Cu toate că UTI, prin reprezentanta sa, Lucia Urdăreanu, şefa Direcţiei de Comunicare, declara pentru B365.ro în luna noiembrie că separatoarele de trafic deteriorate vor fi înlocuite, ele aflându-se încă în garanţie, înlocuirea lor s-a făcut până acum doar pe o infimă suprafaţă din arterele bucureştene.

Uti International a castigat, din 2009, pentru indicatoare rutiere aproape 50 milioane de lei (in jur de 13 milioane de euro), scria Alianţa pentru o Românie Curată la sfârşitul anului trecut. Admnistratia Strazilor a acordat firmei UTI, in aprilie 2010, un contract cadru pentru furnizarea de indicatoare si ansambluri reflectorizante, in valoare de 13,8 milioane de lei.

Chiar şi contractul pentru crearea pistelor speciale pentru biciclişti, în valoare de  5 milioane euro, a fost câştigat de asocierea dintre UTI Traffic Management SA şi Dumava Semnalizare SRL. Săptămâna Financiară scria, la acea vreme, că UTI Traffic Management şi-a adjudecat contracte cu o valoare to­ta­lă de apro­ximativ 28 de milioane de lei cu Administraţia Străzilor, doar pe parcursul anului 2009. Acelaşi săptămânal scria, referitor la contractul pentur crearea pistelor de ciclism, că reprezintă o gură de aer pentru firma care risca să piardă contractul de realizare a reţelei metropolitane de fibră optică încheiat cu Primăria Capitalei în 2007, proiect cunoscut sub numele Netcity, ca­re generează o cifră de afaceri de circa 250 de milioane de euro.

Cookies