USR PLUS face azi propunerea pentru Ministerul Sănătății. Cine ar fi noul ministru după debarcarea lui VV

21 apr. 2021
102 Afișari
USR PLUS face azi propunerea pentru Ministerul Sănătății. Cine ar fi noul ministru după debarcarea lui VV

Propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii va fi făcută publică, miercuri dimineaţa, de USR PLUS, după ce marţi seara liderii coaliţiei de guvernământ au anunţat că s-a ajuns la un consens în privinţa continuării guvernării în urma semnării unui acord.

Liderii celor trei formaţiuni aflate la guvernare – PNL, USR PLUS, UDMR – au început încă de luni discuţiile privind deblocarea situaţiei după demiterea lui Vlad Voiculescu de la portofoliul Ministerului Sănătăţii. Marţi seară, aceştia au anunţat că au convenit să semneze o completare a acordului politic, care să ducă la creşterea încrederii între parteneri şi îmbunătăţirea funcţionării guvernării.

„Am intrat în această discuţie în coaliţie cu nevoia şi încrederea că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare a coaliţiei în continuare şi le-am găsit. (…) Toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au investit şi ele cu aceste soluţii. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine (miercuri – n.r.) vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă”, a declarat preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache.

Cine ar putea fi noul ministrul al Sănătății

Liderii coaliției au declarat, marți seara, după mai bine de șase ore de negocieri, că numele viitorului ministru al sănătății va fi anunțat miercuri dimineață. Potrivit informațiilor G4Media, USR PLUS a susținut-o pe actualul secretar de stat, Ioana Mihăilă (PLUS), care ar urma să fie noul ministru al sănătății.

Cine este Ioana Mihăilă? În prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi cu mari şanse de a fi nominalizată pentru postul de ministru, este medic endocrinolog deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi,potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală, se arată într-un profil realizat de News.ro

Potrivit CV-ului prezentat odată cu candidatura la Primăria Oradea, Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, iar din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena, în perioada 2018 – 2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena.

Ce spune PNL

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a vorbit despre faptul că formaţiunile politice din coaliţia de guvernare „sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României”.

„După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei”, a spus Orban.

La finalul discuţiilor de marţi, premierul Florin Cîţu a susţinut că s-a făcut un pas important pentru o guvernare mult mai eficientă.

„Aşa după cum am spus, coaliţia merge mai departe”, a anunţat Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a subliniat că s-a depăşit „o situaţie delicată” şi a arătat că funcţionarea şi succesul coaliţiei „ţin de încredere, respect şi reguli”.

Despre actul adiţional al acordului de coaliţie, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a susţinut că acesta nu conţine „lucruri extraordinare, extravagante”, ci doar „lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii coerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament”.

 

Cookies