USR PLUS a nominalizat oficial propunerea pentru noul ministru al Sănătății! Cine este de fapt Ioana Mihăilă, actual secretat de stat în MS

21 apr. 2021
163 afișări
USR PLUS a nominalizat oficial propunerea pentru noul ministru al Sănătății! Cine este de fapt Ioana Mihăilă, actual secretat de stat în MS

În urma negocierilor de marți, liderii coaliției au declarat după șase ore de tratative că numele viitorului ministru al Sănătății va fi anunțat în această dimineață. Ioana Mihăilă a fost nominalizată oficial de USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătăţii. Aceasta este medic endocrinolog, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Secretarul de stat Ioana Mihăilă a fost nominalizată oficial miercuri de USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătăţii cu un vot în unanimitate.

Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu. Ioana Mihăilă afirmă prioritatea sa va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

 Anunțul USR PLUS

”USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru a prelua conducerea acestei instituţii. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu”, a anunţat alianţa.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog, deține împreună cu soțul său o clinică medicală și a candidat la Primăria Oradea, unde a obținut 11% din voturi, clasându-se pe poziția a patra în preferințele orădenilor. Aceasta a declarat și faptul că s-a înscris în PLUS din prima zi de existență a formațiunii politice. Potrivit declarațiilor de avere, aceasta deține mai multe terenuri și locuințe în Oradea, peste 400.000 de lei în conturi și a acordat partidului USR un împrumut de 20.000 de lei în timpul campaniei electorale, scriu cei de la News.ro.

Ce a făcut-o să se implice pe scena politică?

Potrivit CV-ului înaintat în momentul candidaturii la Primăria Oradea, Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj Napoca. Din 2006, timp de patru ani, aceasta a făcut stagii de pregătire în rezidențiat la Cluj Napoca, în vederea specializării în Endocrinologie. Din 2011 a profesat ca medic endocrinolog, și din 2014 a ocupat postul de coordonator medical la Clinica Medena În perioada 2018-2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate) pentru Clinica Medena.

„M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, declara Ioana Mihăilă înaintea alegerilor locale de anul trecut.

„În 2018, după participarea la protestele projustiţie m-am înscris în Platforma România 100, unde am coordonat proiectul ”Caravana Medicală”, prin care am oferit gratuit servicii medicale de specialitate persoanelor din mediul rural. M-am înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului, am coordonat campania locală de la alegerile europarlamentare şi am fost desemnată prin vot, în urmă cu un an, preşedintele Filialei Judeţene PLUS Bihor”, a spus Mihăilă referitor privind intrarea sa în lumea politică.

Ioana Mihăilă a fost numită în martie în funcția de secretar de stat

„În urma numirii mele în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, am primit atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe, Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale. În acest mandat vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie. Voi face, de asemenea, tot ce ţine de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate şi operaţionalizarea registrelor de boală. Mă bucur că am alături o echipă de profesionişti, oameni harnici şi dedicaţi”, afirma Mihăilă în urma numirii în cadrul Ministerului Sănătății.

Ce avere are Ioana Mihăilă?

Potrivit declaraţiei sale de avere, Ioana Mihăilă deţine împreună cu soţul său două terenuri intravilane în Oradea, obţinute prin contract de vânzare – cumpărare,  dar și un teren de peste 500 de metri pătraţi, care a fost obţinut prin donaţie.
De asemenea, împreună cu soţul deţine trei case în Oradea, mai deţine o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca şi mai are un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi în Oradea, obţinut în 2015, tot prin donaţie.
Aceasta deține un autoturism Renault Clio și depozite la bănci în valoare de peste 400.000 de lei.
Soţul său, Marius Mihăilă, a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL, iar Ioana Mihăilă a acordat la rândul său un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL.
Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei și UniuniiSalvați România în campania electorală.

 

Aceasta a făcut și declarații privind clinica pe care o deține împreună cu soțul său: „În 2011 am înfiinţat împreună cu soţul meu o clinică medicală care s-a dezvoltat constant, atât ca număr de angajaţi, cât şi ca adresabilitate. Pentru că administrarea unei afaceri era pentru noi un domeniu complet necunoscut, am învăţat noţiuni de economie, am participat la workshop-uri de antreprenoriat şi la cursuri de elaborarea de proiecte, comunicare şi marketing. Am depăşit cu greu barierele birocratice, am fost descurajaţi de instabilitatea legislativă, am investit continuu pentru a ne creşte şansele în concurenţa acerbă cu marile companii de servicii medicale. Cu sprijinul şi dedicarea unei echipe competente şi harnice, am reuşit ca în 2019 să obţinem la evaluarea ANMCS cel mai mare punctaj din ţară pentru spitale neclasificabile”, afirmă Ioana Mihăilă.

Cookies