ÎN BUCUREȘTI

USR Bucureşti, o nouă replică pentru Nicușor Dan: Îl rugăm pe primarul general să permită accesul la fundamentările pe venituri pentru reluarea discuţiilor pe buget

USR Bucureşti a revenit cu un nou mesaj după ce bugetul PMB nu a fost votat miercuri și îi cere primarului general Nicuşor Dan să permită accesul la fundamentările pe venituri pentru a putea fi reluate discuţiile privind bugetul PMB.

De asemenea, USR-PLUS mai consideră că bugetul trebuie să fie bazat pe baze legale şi să fie explicat transparent cetăţenilor.

„Aşa cum am subliniat în aceste zile, supralicitarea veniturilor pentru a creşte cheltuieli fără acoperire (+1.8 miliarde de lei în bugetul propus, adică cheltuieli cu 26% mai mari) nu este o soluţie pentru a depăşi situaţia financiară gravă în care se află Bucureşti”, mai arată comunicatul de presă postat pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Anunțul USR PLUS pentru Nicușor Dan

„Bugetul trebuie aşezat pe baze legale şi explicat transparent cetăţenilor. Aşa cum am subliniat în aceste zile, supralicitarea veniturilor pentru a creşte cheltuieli fără acoperire (+1.8 miliarde de lei în bugetul propus, adică cheltuieli cu 26% mai mari) nu este o soluţie pentru a depăşi situaţia financiară gravă în care se află Bucureşti.

Practica supra-evaluării veniturilor pentru a creşte în neştire cheltuielile a fost folosită în fiecare dintre bugetele anilor trecuţi şi este responsabilă pentru situaţia în care se află Bucureştiul acum. Trebuie să gospodărim responsabil banul public. Ne dorim să avem cât mai repede posibil un buget realist, care să respecte atât prevederile legale, cât şi realizarea obiectivelor pe care le-am promis în faţa oamenilor”, arată postarea de miercuri pe pagina de Facebook a USR Bucureşti.

Horia Tomescu a intervenit

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a afirmat că Bucureştiul nu va avea venituri de 7 miliarde de lei în 2021, oricât am dori acest lucru.

„Bucureştiul nu va avea în acest an venituri de 7 miliarde de lei, oricât ne-am dori ca acest lucru să se întâmple. Nu putem accepta supraevaluări colosale, la umbra cărora să încapă noi creşteri de cheltuieli. Mai grav, acest buget ar fi continuat creşterea datoriei Bucureştiului” a declarat Horia Tomescu, conform sursei citate.

Sursa menţionată mai spune că banii oraşului vor trebui împărţiţi responsabil atât pentru stingerea datoriilor cât şi pentru asumarea unor proiecte prioritare de investiţii şi de reformă pentru acest an. Avem alte aşteptări de la primarul general pe care l-am susţinut şi suntem deschişi discuţiilor pe marginea bugetului Capitalei.

„Proiectul de buget este un plan de dezvoltare pentru bucureşteni. Avem datoria să le spunem oamenilor adevărul şi să ne asumăm realizarea obiectivelor promise pe baza veniturilor reale ale Capitalei”, mai indică postarea USR Bucureşti.

Sursa amintită precizează că cerinţa lui Nicuşor Dan ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget pentru Capitală a fost primită cu surprindere, în contextul în care până acum primarul general a interzis aparatului administrativ al primăriei să acorde consilierilor generali şi viceprimarului USR PLUS acces la fundamentările pe venituri.

„Am primit cu surprindere cerinţa primarului general ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget, în condiţiile în care până acum a interzis aparatului administrativ al primăriei să acorde consilierilor generali şi viceprimarului USR PLUS acces la fundamentările pe venituri. Îl rugăm pe primarul general să ridice aceste interdicţii şi îl asigurăm de deschiderea noastră pentru reluarea discuţiilor, astfel încât să facem un buget corect şi responsabil pentru bucureşteni”, conchide postarea.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri.

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor. El a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat dacă funcţionează coaliţia la fel de bine ca în luna decembrie, în contextul respingerii proiectului de buget al Capitalei din cauza USR PLUS, că va avea o discuţie cu viceprim-ministrul Dan Barna pentru a discuţia cu cei de la Bucureşti pentru a vedea care sunt nemulţumirile. „Avem nevoie rapid de un buget al Bucureştiului. Sunt investiţii care trebuie făcute”, a adăugat şeful Guvernului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button